ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

H Sony απέρριψε την Intel και συνεργάζεται με την AMD για την παροχή chip στο PS6

Οι λόγοι πίσω από την απόφαση και το όφελος για τους gamers.

H Intel φέρεται να υπέστη μία πολύ οδυνηρή ήττα, αφού η AMD είναι εκείνη που έδωσε εν τέλει τα χέρια με τη Sony προκειμένου να προμηθεύσει το μελλοντικό PS6 με δικά της custom chips για επεξεργαστές, όπως δηλαδή συνέβη και στα προηγούμενα PS4 και PS5.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, οι δύο άσπονδοι εχθροί στον χώρο της παρασκευής chip για επεξεργαστές, καρτών γραφικών και όχι μόνο έδωσαν το 2022 μία μάχη μέχρις εσχάτων, καταθέτοντας ανταγωνιστικές προφορές προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτή τη συμφωνία. Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς την υποχώρηση της Intel από την πρωτιά που κατείχε τα προηγούμενα έτη στο μερίδιο αγοράς, τότε γίνεται αντιληπτό πως μία ενδεχόμενη συμφωνία με τη Sony θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα για ένα δυνατό comeback, ενώ το οικονομικό κέρδος αναμφίβολα θα ήταν τεράστιο.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και η AMD σημείωσε άλλη μία νίκη, που τις εξασφαλίζει σταθερά έσοδα για τουλάχιστον μία πενταετία από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει ο διάδοχος του PS5. Μέχρι στιγμής, η Sony και η AMD δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο, ενώ από την άλλη μεριά, η Intel δήλωσε: 

"Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε οποιεσδήποτε τρέχουσες ή πιθανές συζητήσεις με πελάτες. Διαθέτουμε ένα πολύ υγιές πελατολόγιο τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και σε επίπεδο εγκαταστάσεων χυτηρίων και είμαστε απόλυτα επικεντρωμένοι στην καινοτομία για την ικανοποίηση των αναγκών τους".

Όσον αφορά το όφελος εκείνων που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εν καιρώ το PS6, αξίζει να αναφερθούν πρώτα οι δύο λόγοι, για τους οποίους απορρίφθηκε μία συνεργασία με την Intel.

Αφενός, οι απαιτήσεις της σχετικά με το ποσοστό κερδών από τις πωλήσεις κάθε κονσόλας ήταν μεγάλες, ενώ αφετέρου, κρίθηκε αρκετά κοστοβόρα η υποστήριξη backwards compatibility με τις προηγούμενες κονσόλες λόγω των διαφορών που παρατηρούνται στους επεξεργαστές της Intel σε σχέση με την αρχιτεκτονική των αντίστοιχων της AMD.

Επομένως, η απόφαση να συνεχιστεί η πετυχημένη πορεία με την τελευταία, φαινομενικά είναι προς την σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον για όσους δίνουν μεγάλη προτεραιότητα σε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, όπως το backwards compatibility.

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας's Avatar

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας

Σε ένα πρώιμο στάδιο της ζωής μου ανακάλυψα πως μέσω του gaming μπορείς να είσαι και να κάνεις ό,τι θες με το πάτημα μερικών κουμπιών. Το τηλεκοντρόλ φαινόταν πια ντεμοντέ.