ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Αναλυτικά όλες οι λειτουργίες του επερχόμενου DualSense Edge

Μια βαθύτερη ματιά στο “pro” χειριστήριο.

Η Sony με την δημοσίευση ενός behind the scenes βίντεο, μπήκε σε λεπτομέρειες όσο αφορά κάποια από τα χαρακτηριστικά του νέου DualSense Edge Controller.

Το Edge θα συνοδεύεται μια υψηλής ποιότητας θήκη, όπου εκεί θα μπορεί κανείς να κρατάει ασφαλή το χειριστήριο και τα αξεσουάρ του. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα φόρτισης του controller μέσω αυτής της θήκης, αφού έχει προστεθεί ένα αφαιρούμενο πορτάκι στο πίσω μέρος της, επιτρέποντας έτσι την είσοδο στο καλώδιο φόρτισης.

Η Sony δεν ήθελε να διαφέρει πολύ από το πρωτότυπο DualSense χειριστήριο, με την αίσθηση και η αισθητική παραμένουν πάνω-κάτω παρόμοιες. Κάποιες μικρές διαφορές εμφανίστηκαν όσο αφορά το D-pad και το touchpad, τα οποία πλέον έχουν μαύρο χρώμα. Σε γενικές γραμμές όμως ο σχεδιασμός παραμένει ο ίδιος. Οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του controller να ρυθμίζουν την απόσταση διαδρομής των adaptive triggers, ανάλογα με τη θέληση τους και το είδος του παιχνιδιού.

Το DualSense Edge διαθέτει επίσης τρία set καλυμμάτων των sticks. Τα πρώτο set είναι ίδιο με τα ήδη υπάρχοντα sticks, με το δεύτερο να περιέχει καπάκια High Dome, ενώ το τρίτο Low Dome αντίστοιχα. Τα Low Dome είναι χαμηλότερα σε ύψος καπάκια και φέρνουν την αίσθηση του Dualshock 3, αφού το υλικό που έχουν κατασκευαστεί είναι σχεδόν το ίδιο με τα χειριστήριο του Playstation 3. Τα High Dome καπάκια έχουν μεγαλύτερο ύψος, δίνοντας τη δυνατότητα για καλύτερο έλεγχο των sticks.

Οι κάτοχοι θα έχουν την δυνατότητα πέρα από τα ήδη υπάρχοντα profile να δημιουργήσουν και το δικό τους, βάση με τον τρόπο παιχνιδιού τους. Όλοι οι κάτοχοι με το που συνδέσουν το χειριστήριο θα έχουν τις εξής λειτουργίες: 
- Μέχρι και 3 profile που θα αποθηκεύονται στο ίδιο το χειριστήριο
- Προσαρμοσμένες λειτουργίες των κουμπιών
- Έλεγχος της ευαισθησίας των sticks και της νεκρής ζώνης
- Ενεργοποίηση της νεκρής ζώνης
- Ένταση δόνησης
- Ευαισθησία των trigger

Έχουν επίσης προστεθεί κάτω από τους αναλογικούς μοχλούς και δύο ειδικά διαμορφωμένα κουμπιά Fn. Με αυτά θα μπορεί κάποιος να έχει γρήγορη πρόσβαση μεταξύ των profile, με δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης του headset και του chat. Απαραίτητο perk ειδικά για όσους παίζουν FPS παιχνίδια.

Το DualSense Edge κάνει ντεμπούτο στις 26 Ιανουαρίου και θα μπορεί κάποιος να το αποκτήσει στην τιμή των 249€.

Γιώργος Μπαβέλας's Avatar

Γιώργος Μπαβέλας

To gaming λειτουργεί ως μία μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια να δω την καθημερινότητά μου λίγο πιο ρομαντικά.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88