ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Hideaki Itsuno: Αποχωρεί από την Capcom ο director των DMC και Dragon's Dogma

Λήγει η θητεία του στον ιαπωνικό κολοσσό μετά από 30+ χρόνια!

Ένα ιδιαίτερα άξιο μέλος της, με συμμετοχή σε μερικές από τις πιο κορυφαίες δημιουργίες της, χάνει η Capcom, αφού ο βετεράνος developer Hideaki Itsuno ανακοίνωσε δημοσίως την έξοδό του. 

Ο Itsuno είχε επιτελέσει χρέη director σε μεγάλες κυκλοφορίες όπως τα δύο Dragon's Dogma, τα Devil May Cry 3, 4 και 5, και παλαιότερα στο Power Stone. Ήταν στην εταιρεία από το 1994, βοηθώντας και καθοδηγώντας πολύ μεγάλα projects.

Με την ανακοίνωσή του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανά τα χρόνια συνεργάτες του, ούτε να μας ενημερώσει για το μέλλον του ως developer παιχνιδιών:

"[...] Σας ευχαριστώ για τη μακροχρόνια υποστήριξή σας στα παιχνίδια και τους χαρακτήρες για τους οποίους ήμουν υπεύθυνος. Ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε τα παιχνίδια και τους χαρακτήρες της Capcom. [...] Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσω να αναπτύσσω ένα νέο παιχνίδι σε νέο περιβάλλον. Ελπίζω να δημιουργήσω διασκεδαστικά, όμορφα παιχνίδια που θα είναι εξίσου αξιομνημόνευτα ή ακόμα πιο αξέχαστα από αυτά που έχω δημιουργήσει μέχρι τώρα. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη δημιουργία μου!"

Μετά τους Mikami και Kamiya, η Capcom χάνει, λοιπόν, ακόμα έναν από τους δημιουργούς που καινοτόμησαν και τη βοήθησαν να έχει την ελίτ εικόνα που διατηρεί μέχρι σήμερα στο gaming στερέωμα. 

Καλή τύχη στον κ. Itsuno!

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.