ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Hideo Kojima: Η Microsoft ήταν η μόνη που "κατάλαβε" όταν οι άλλοι τον θεωρούσαν τρελό

Άλλοι φτιάχνουν Overdose και άλλοι το παθαίνουν.

Ο Hideo Kojima είχε δηλώσει πως το επόμενο project του μπορεί να «αλλάξει τη βιομηχανία», αναφερόμενος μάλλον στο διαβόητο «Overdose». Τυπική δήλωση, για τον πιο καινοτομομανή director της ιστορίας. Στην πρόσφατη συνέντευξή του για την IGN, δήλωσε, μάλιστα, πως όλες οι εταιρείες στις οποίες πρότεινε το concept, τον αντιμετώπισαν «σα να ήταν τρελός». Μοναδική εξαίρεση, η Microsoft.

«Το έργο στο οποίο εργαζόμαστε με τη Microsoft είναι ένα που σκέφτομαι εδώ και πέντε ή έξι χρόνια, ήδη. Το έργο απαιτούσε υποδομή που δεν χρειαζόταν ποτέ πριν, γι` αυτό το συζήτησα με πολλές διαφορετικές μεγάλες εταιρείες και έκανα παρουσιάσεις, αλλά πραγματικά φαινόταν να πιστεύουν ότι ήμουν τρελός. Ήταν τελικά η Microsoft που έδειξε ότι καταλάβαινε και τώρα εργαζόμαστε μαζί για το έργο, συμπεριλαμβανομένου του τεχνολογικού μετώπου», αναφέρει ο δημιουργός.

Το «Overdose» φαίνεται να είναι κάποιου είδους cloud-based horror game, αν και δεν έχουμε ιδέα πώς ακριβώς θα αξιοποιηθεί η τεχνολογία cloud. Πριν λίγο καιρό, διέρρευσε υλικό και βρέθηκε στο Youtube. Στo βίντεο, 2 περίπου, λεπτών, είδαμε τη Margaret Qualley να περιφέρεται σε σκοτεινούς διαδρόμους, ενώ έμοιαζε να την κυνηγά κάποιο τέρας. Το υλικό δεν έριξε φως στη φύση του gameplay ή του υποτιθέμενα επαναστατικού τρόπου με τον οποίο παίζουμε. Φάνηκε, ίσως, να παίζει σημαντικό ρόλο το σκοτάδι, μέσα στο οποίο εμφανίζονταν και κάποια κόκκινα στοιχεία UI όμοια με quick time events.

Ο Kojima είναι σίγουρα ένας από τους πιο φιλόδοξους directors στην ιστορία. Μπορεί να μη λειτουργούν όλα του τα τεχνάσματα, αλλά πάντοτε στοχεύει ψηλά. Νομίζω δε θα ήταν αβάσιμο να πούμε, επίσης, ότι ήταν πάντα απασχολημένος με την καινοτομία. Τον έχουμε ακούσει ξανά και ξανά να κάνει τις, σχεδόν γραφικές πλέον, pre-release δηλώσεις του για την «αλλαγή» που φιλοδοξεί να επιφέρει το επόμενο παιχνίδι του. Κάποιες φορές την έφερε, άλλες όχι. Σίγουρα, για πολλές από αυτές τις καινοτομίες, θα διαφωνούν πολλοί για πολύ καιρό.

Γιώργος Δρίτσας's Avatar

Γιώργος Δρίτσας

Τα video games προσφέρουν μια μαγική ιδιότητα: μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, χάνοντάς τον.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88