ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Hogwarts Legacy: Σαρώνει με 12 εκατομμύρια πωλήσεις σε δύο εβδομάδες

Χωρίς να ακούγεται πουθενά το "Harry Potter".

Αν οι εκατομμύρια ταυτόχρονοι παίκτες που συντονίστηκαν εντός των κοιτώνων του Hogwarts πριν καν βγει το παιχνίδι (για όλους) δεν ήταν αρκετοί για να σας πείσουν για την απόδοση του Hogwarts Legacy, πλέον έχουμε νούμερα που ψέματα δεν λένε και συζήτηση δεν χωρούν. Ο τίτλος της Avalanche Software ξεπερνά κάθε προσδοκία, έχοντας ήδη πουλήσει 12 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις πλατφόρμες, μετρώντας από την ημέρα της κυκλοφορίας του μέχρι σήμερα. Σε ένα διβδόμαδο δηλαδή έπιασε νούμερο που άλλα AAA games ευελπιστούν να πιάσουν έστω και στο κλείσιμο της ζωής τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, το παιχνίδι έχει συγκεντρώσει 850 εκατομμύρια δολάρια για την WB Games, νούμερο που σίγουρα έκανε απόσβεση του κόστους ανάπτυξής του, αλλά και έφερε μπόλικο καθαρό κέρδος.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό που προέκυψε είναι η 300% αύξηση του engagement από το κοινό του Wizarding World, που δεν ξέρουμε πως μετρήθηκε αλλά σίγουρα σημαίνει πολλά για την επαναφορά του ενδιαφέροντος γύρω από τον κόσμο των μάγων. Μπορώ να επιβεβαιώσω και προσωπικώς αυτή την τάση, εφόσον εργάζομαι σε retail κατάστημα και δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς πολλαπλασιάστηκαν οι παραγγελίες σε Harry Potter merch. Προφανώς, το ίδιο προκλήθηκε και από τους καταναλωτές όλης της υφηλίου, κάτι που κάνει την WB να τρίβει τα χέρια της και σίγουρα να εξετάζει ήδη πως μπορεί να γιγαντώσει περαιτέρω αυτή την επιτυχία. Πλάνα για DLC - προς το παρόν - δεν υπάρχουν, κάτι για σειρά ακούγεται αλλά είναι ακόμη πολύ αβέβαιο... Για να δούμε.

Δείτε επίσης το αναλυτικό μας review για το Hogwarts Legacy.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88