ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η ΙΚΕΑ ετοιμάζει μήνυση προς horror game για ομοιότητα με τα καταστήματά της

Ανακαίνιση με το ζόρι...

Η ΙΚΕΑ ζητάει παύση της παράγωγης ενός indie τίτλου, έτσι ώστε το παιχνίδι να διαμορφωθεί και να μην συνδέεται με την αλυσίδα καταστημάτων της. Το όνομα του τίτλου; The Store is Closed και προέρχεται από τον indie developer Ziggy. Αν και δεν χρησιμοποιεί κανένα από τα προϊόντα, τα ονόματα ή την επωνυμία της ΙΚΕΑ, η σουηδική εταιρεία πιστεύει ότι ο indie τίτλος παραβιάζει τα πνευματικά της δικαιώματα και έχει στείλει στη Νέα Υόρκη τη νομική εταιρεία Fross Zelnick για να διευθετήσει το ζήτημα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Ziggy έχει δέκα ημέρες για να προβεί στις αλλαγές, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες. "Οι δικηγόροι της ΙΚΕΑ επικοινώνησαν μαζί μου σχετικά με το The Store is Closed", έγραψε ο Ziggy στο Twitter. "Επρόκειτο να περάσω την τελευταία εβδομάδα του Kickstarter μου, προετοιμάζοντας μία ενημέρωση για όλους τους νέους alpha testers. Αλλά τώρα πρέπει να ανανεώσω απεγνωσμένα ολόκληρη την εμφάνιση του παιχνιδιού, ώστε να μην με μηνύσουν."

Όταν ρωτήθηκε αν είχε σχεδιάσει σκόπιμα το κατάστημα ή το περιεχόμενό του έχοντας στο μυαλό του την IKEA, ο Ziggy είπε: "Αγόρασα γενικά πακέτα επίπλων για να φτιάξω αυτό το παιχνίδι". Ωστόσο, η IKEA δεν είναι πεπεισμένη. "Το παιχνίδι σας χρησιμοποιεί μία μπλε και κίτρινη πινακίδα με ένα σκανδιναβικό όνομα στο κατάστημα, ένα μπλε κτήριο σαν κουτί, κίτρινα πουκάμισα με κάθετες ραβδώσεις πανομοιότυπα με αυτά που φορούσε το προσωπικό της ΙΚΕΑ, ένα γκρι μονοπάτι στο πάτωμα, έπιπλα που μοιάζουν με έπιπλα ΙΚΕΑ και σήμανση προϊόντων που μοιάζει με σήμανση ΙΚΕΑ", επιμένει η νομική εταιρεία.

"Όλα τα παραπάνω υποδηλώνουν αμέσως ότι το παιχνίδι διαδραματίζεται σε κατάστημα της ΙΚΕΑ". Οι δικηγόροι αμφισβητούν επίσης ότι παρότι ο τύπος ηλεκτρονικών παιχνιδιών δεν έχει κάνει καμιά αναφορά στην ΙΚΕΑ, οι αναγνώστες και εν δυνάμει παίχτες το έχουν συνδέσει αναφέροντας στην επιστολή: "Επιπλέον, πολλά σχόλια από αναγνώστες αυτών των ιστοριών συνδέονται με τα καταστήματα ΙΚΕΑ". Το σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι αφενός παίρνει άμεση δημοσιότητα από αυτό το θέμα και διαφήμιση και αφετέρου δεν μπλέκεις με τους Σουηδούς!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα.

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88