ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Κοjima: To Death Stranding Director`s Cut δεν είναι Director`s Cut

Προφανώς και όχι.

Λοιπόν, τι σημαίνει "Director`s Cut". Όταν φτιάχνεις μια ταινία και δεν το κάνεις ανεξάρτητα, τυπικά δεν έχεις και απόλυτη δημιουργική ελευθερία. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτός που χρηματοδοτεί την παραγωγή προσδοκεί να αποκομίσει ένα σχετικά προκαθορισμένο κέρδος. Για παράδειγμα, αν εσύ θες η ταινία σου να διαρκεί τέσσερις ώρες (γιατί έτσι μόνο μπορείς να χωρέσεις μέσα όλες τις σκηνές που θεωρείς απαραίτητες ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο) αυτό δεν είναι πολύ καλό για να κόψει εισητήρια. Δεν πάνε πολλοί άνθρωποι σινεμά για να κατασκηνώσουν στην αίθουσα. Συνεπώς, το studio διατηρεί κάποιον έλεγχο στο τελικό μοντάζ (το τελικό cut) ανάλογα με την εκάστοτε συμφωνία. Το "Director`s Cut" είναι η εκδοχή του έργου που εκπληρώνει το ελεύθερο δημιουργικό όραμα του σκηνοθέτη. Κυκλοφορεί εκ των υστέρων και απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να βιώσουν την καθαρότερη μορφή της καλλιτεχνικής πρόθεσης του συγκεκριμένου δημιουργού.

Ο Kojima αποφάσισε λοιπόν να ξεκαθαρίσει μέσω Twitter πως το Director`s Cut του Death Stranding δεν είναι πραγματικά Director`s Cut, γιατί τίποτα δεν κόπηκε ενάντια στη θέλησή του στην αρχική κυκλοφορία του Death Stranding, πράγμα νομίζω πασιφανές. Ο πρωταγωνιστής του Death Stranding Sam Porter Bridges κλαίει, αφοδεύει, κατουράει, απελευθερώνει με κάθε τρόπο τα εσώτερα περιεχόμενά του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και o Κοjima θέλει να είμαστε βέβαιοι πως έκανε το ίδιο κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποκαλούσε την PS5 έκδοση του Death Stranding ένα "Director`s Plus".

Παρ` όλα αυτά, τo Death Stranding Director`s Cut κυκλοφορεί στις 24 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά σε PS5. Αν έχετε ήδη το παιχνίδι στο PS4, μπορείτε να αποκτήσετε την αναβαθμισμένη έκδοση στα 10 ευρώ (ψηφιακά).

Γιώργος Δρίτσας's Avatar

Γιώργος Δρίτσας

Τα video games προσφέρουν μια μαγική ιδιότητα: μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, χάνοντάς τον.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88