ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

"Κανείς δεν χρειάζεται το Xbox" δηλώνει developer του Phantom Blade Zero

Βαριές κουβέντες από το κινέζικο στούντιο!

Τα δύο δημοφιλέστερα παιχνίδια του ChinaJoy 2024 ήταν φυσικά αυτά που προέρχονταν από εγχώριες ομάδες ανάπτυξης. Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στα Black Myth: Wukong και Phanto Blade Zero, με αρκετό κόσμο να βρίσκει ευκαιρία να δοκιμάσει τα πολυαναμενόμενα action-RPGs και να μιλήσει με τους δημιουργούς τους.

Κάπως έτσι προέκυψε ένα πολύ console war-ίστικο κουτσομπολιό, αφού επισκέπτες και δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν στην έκθεση δημοσίευσαν μερικές "κακολογίες" της S-Game, αναφερόμενη στη μεριά του Xbox.

Συζητώντας τη στενή σχέση των devs του Phantom Blade Zero με το PlayStation και την αποκλειστικότητα που έχει κλείσει η Sony από άποψη κονσολών, οι προγραμματιστές απέδωσαν αυτή την επαφή στην υποστήριξη που δείχνει ο ιαπωνικός κολοσσός με dev tools και ακόμα και εργαζόμενους. 

Φέρνοντας το θέμα από εδώ και από 'κει, ένα άτομο της S-GAME, που επέλεξε να παραμείνει ανώνυμο, φέρεται να απάντησε δημόσια σε ερώτηση του γιατί το Phantom Blade Zero δεν βγαίνει στο Xbox λέγοντας πως "κανείς δεν χρειάζεται αυτή την πλατφόρμα", εξηγώντας στη συνέχεια πως αφενός η κονσόλα δεν είναι καθόλου δημοφιλής στην Ασία και αφετέρου θεωρεί πως η Microsoft έχει δημιουργήσει ένα "παραφορτωμένο οικοσύστημα που δυσκολεύει το development".

Όσο αυτά τα λόγια παραμένουν χωρίς υπογραφή κρατάμε μία πισινή για την εγκυρότητά τους, παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά άτομα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και ισχυρίζονται πως επικρατούσε σχετικό κλίμα στα booths των δύο παιχνιδιών. 

Υπενθυμίζουμε πως την τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε και για το Black Myth: Wukong πως θα αργήσει να λάβει Xbox έκδοση, μη ακολουθώντας αυτές των PC και PS5 στα τέλη του Αυγούστου.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.