ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Kingdom Hearts IV: "Η αρχή του τέλους" σύμφωνα με τον Nomura

Οδεύει προς ολοκλήρωση η σειρά των Square Enix και Disney!

Άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε και - ποιος θα το περίμενε - ούτε φέτος εμφανίστηκε το Kingdom Hearts IV, κι ας έχουν περάσει 2 γεμάτες χρονιές από το πρώτο reveal. Εννοείται πως εξίσου ανύπαρκτη είναι και η ενημέρωση που λαμβάνουμε από τη Square Enix για την πρόοδο του project, ξυπνώντας μας εφιάλτες... Kingdom Hearts III, που χρειάστηκε πάνω από 11 χρόνια development για να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Αυτή τη φορά, όμως, τα περιθώρια φαίνεται πως στενεύουν, αφού ο Nomura-san ήδη έχει στο μυαλό του την απόσυρσή του.

Ο δημιουργός του franchise και director του Kingdom Hearts IV έδωσε συνέντευξη στο Young Jump αναφέροντας μεταξύ άλλων και το Kingdom Hearts IV, το οποίο φαντάζεται ως μία εισαγωγή προς τον επίλογο όλης της σειράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι το Kingdom Hearts IV θα ξεκινήσει ένα νέο saga και στην ουσία θα κάνει ένα μικρό "reset" του story, στην ουσία αυτό το νέο ξεκίνημα θα κατευθύνει τα δρώμενα του παιχνιδιού προς την τελευταία του μεγάλη τελεία, μία διαδρομή τόσο μπερδεμένη όσο αξίζει σε ένα storyline όπως αυτό του KH.

Ο Tetsuya Nomura ευελπιστεί επίσης πως αυτό το restart, οι νέοι developers πίσω από το Kingdom Hearts, το νέο logo, όλα θα βοηθήσουν στο να φανεί αρεστό και σε αρκετό νέο κοινό, που μαζί με το επερχόμενο Kingdom Hearts Missing Link (για κινητά) θα σημάνουν τη νέα εποχή. Με κωμικό τρόπο ανέφερε επίσης ότι ακόμα και ο ίδιος επισκέπτεται συχνά το YouTube και τα fan-made Kingdom Hearts επεξηγηματικά videos για να παραμένει ενημερωμένος γύρω από τα του story.

Το μόνο πολύ συγκεκριμένο πράγμα που σχολίασε γύρω από το μοναδικό τρέιλερ που έχουμε δει για το KH4 ήταν ο κόσμος της Quadratum, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μία 1:1 απεικόνιση του Τόκιο, αλλά περισσότερα ως "ένα όνειρο, μία ανυπαρξία μέσα στην πραγματικότητα".

Στο τέλος του interview ο Nomura επισήμανε επίσης πως θα ήθελε ιδανικά το KH4 να ξεκινήσει να μας καθοδηγεί προς το μεγάλο κλείσιμο, εφόσον θα ήθελε να έχουν πέσει και οι τελευταίοι τίτλοι πριν ο ίδιος συνταξιοδοτηθεί.

Ας ελπίσουμε πως και εμείς θα ζήσουμε να δούμε το επόμενο τρέιλερ του Kingdom Hearts IV - ιδανικά να το παίξουμε κιόλας - ευελπιστώντας ότι το παιχνίδι θα παραστεί στο πολύ κοντινό Tokyo Game Show, ασχέτως που το όνομά του δεν βρίσκεται στη λίστα της Square ( 🤡 ).

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.