ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Κλείνει οριστικά και άμεσα η ομάδα ανάπτυξης του Saints Row

30 χρόνια δημιουργικότητας για τη Volition φτάνουν στο τέλος τους.

Η Embracer έχει πάρει φόρα και καταδικάζει όλα τα στούντιο που της ανήκουν και έχουν "απογοητεύσει" με τις τελευταίες κυκλοφορίες τους και θύμα αυτής της στρατηγικής πέφτει και η Volition. Η ομάδα που γνωρίζαμε τόσα χρόνια κυρίως εξαιτίας των παιχνιδιών Saints Row θα αποτελέσει παρελθόν, εφόσον όλα τα τελευταία προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένου του περσινού reboot της σειράς Saints Row, έπιασαν τη μετριότητα στην καλύτερη. Κάπως έτσι, η 30-ετής πορεία της κάποτε Parallax Software Corporation ολοκληρώνεται πολύ απότομα, σκεπτόμενοι πως μόλις 2-3 μήνες πριν το σήμερα γιόρταζε τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών από την ίδρυσή της.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το στούντιο είναι εκτενέστατη και περιλαμβάνει ορισμένα πολύ συγκινητικά κομμάτια:

"Τριάντα χρόνια δημιουργίας παιχνιδιών. Υπάρχουν μόλις μετρημένα studios στη βιομηχανία που υφίστανται για 30 χρόνια και είμαστε πολύ περήφανοι που η Volition υπήρξε ένα από αυτά.

[...] Η Volition ξεκίνησε ως μία ομάδα που είχε όραμα για το πώς να φτιάξει αυτό το είδος παιχνιδιών που ή άλλοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν και που γέμιζε με αυτοπεποίθηση ολόκληρη την εταιρεία. 

[...] Ευχαριστούμε κάθε Volitionite που δούλεψε ποτέ εδώ. Είστε όλοι αυτό που έκανε μαγικό αυτό το μέρος για να δουλεύει κανείς και δεν μπορούμε να περιγράψουμε πόσα σημαίνατε όλοι για εμάς αυτά τα 30 χρόνια.

Πέρα από την οικογένεια μας στο κομμάτι της ανάπτυξης, δεν θα είχαμε στούντιο χωρίς την εκτεταμένη μας οικογένεια, το community! Για 30 χρόνια παίζατε τα games μας, μερικές φορές τα αγαπήσατε, μερικές απογοητευτήκατε, αλλά πάντα βρισκόσασταν εκεί. Εκ μέρους όλης της Volition, όλη η σκληρή δουλειά και οι θυσίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν για εσάς.

[...] Είστε ο λόγος που συνεχίσαμε να φτιάχνουμε αυτά τα games και όλοι όσοι υπήρξαμε κομμάτι της οικογένειας της Volition θα σας είμαστε για πάντα ευγνώμονες.

Αντίο."

Δυστυχώς, η gaming βιομηχανία χάνει ένα ιστορικό της μέλος που - με τα πάνω του και τα κάτω του - συνέβαλε στην παραγωγή νέων games, με φιλοδοξίες και ιδιαιτερότητες. Ας ελπίσουμε πως οι πρώην εργαζόμενοί του θα βρουν γρήγορα τα πατήματά τους.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.