ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Κλείνει οριστικά το ψηφιακό κατάστημα του Xbox 360

Αντίο σε μία θρυλική υπηρεσία.

Μετά το Xbox Live Gold, σειρά για ψηφιακό απαγχονισμό παίρνει και ολόκληρο το store του Xbox 360, εφόσον η Microsoft προανήγγειλε την δύση του μέσα στον επόμενο χρόνο.

Όπως αναφέρει το Xbox Wire, το ηλεκτρονικό κατάστημα του Xbox 360 θα κλείσει ολικά στις 29 Ιουλίου του 2024, αποτρέποντας σε όσους έχουν μείνει δύο γενιές πίσω να αγοράσουν νέα Xbox 360 games, νέα DLC’s ή άλλο περιεχόμενο ψυχαγωγίας από εκεί. Όλη η υπηρεσία θα αποτελέσει παρελθόν, κάτι που όμως δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί σε περίπτωση που έχετε ήδη αγορασμένα προϊόντα στους Xbox λογαριασμούς σας.

Καθότι οι νέες κονσόλες είναι backwards compatible, ό,τι σας ανήκει από την εποχή του Xbox 360 και είναι συμβατό με τα Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S, θα μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα κατεβάσετε και να τα παίξετε κανονικότατα. Αν πάλι έχετε ξεμείνει στο «θρι-σίξτι», ισχύει το ίδιο, εφόσον ναι μεν δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε νέα games, θα μπορείτε ελεύθερα όμως να επαναφέρετε στην κονσόλα σας οτιδήποτε σας ανήκει.

Παράλληλα, θα μπορείτε κανονικά να παίζετε online όσα games το υποστηρίζουν, εφόσον αυτή η δυνατότητα θα καθορίζεται εφικτή ή όχι από το αν οι servers του εκάστοτε παιχνιδιού παραμένουν ενεργοί.

Μερικά από τα παιχνίδια εκείνης της εποχής υπάρχουν μέχρι σήμερα στα stores των νεότερων Xbox κονσολών, οπότε υπάρχει κι άλλη ασφαλιστική δικλείδα για όποιον επιθυμεί να παίξει κάτι πιο retro.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.