ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Konami και FIFA συνεργάζονται για τουρνουά eSports

Ξεκινούν από σήμερα τα προκριματικά του FIFAe World Cup!

Τα πρώτα νέα της FIFA αναφορικά με τα video games, ύστερα από τη διάσπασή της με την ΕΑ μόλις κατέφθασαν. Στα πλαίσια του eSports τουρνουά FIFAe World Cup, η FIFA αποφάσισε να συνεργαστεί με την Konami, και κατά συνέπεια με το eFootball. 

Αυτή η συνεργασία έχει ως στόχο τη διεξαγωγή δύο FIFAe World Cup διοργανώσεων, που θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του eFootball αργότερα μέσα στο έτος, τόσο σε κινητές συσκευές όσο και σε κονσόλες. Η FIFA επέλεξε την Konami, καθώς μετά τη λήξη της μακροχρόνιας συνεργασίας της πέρυσι με την ΕΑ δεν διέθετε κατάλληλη άδεια βιντεοπαιχνιδιού, με το FIFA 23 να αποτέλεσε το τελευταίο ποδοσφαιράκι όπου FIFA και EA ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Το FIFAe World Cup αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα, μέσω της προκριματικής φάσης, με αναλυτικές λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του να βρίσκονται στο FIFA.gg ή στο επίσημο site της Konami. Σε κοινή ανακοίνωση, FIFA και Konami ανέφεραν πως: 

«Ο στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να τονωθεί περαιτέρω η χαρά του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού esports community. Επιτρέποντας στους παίκτες να εκπροσωπούν τα έθνη τους μέσω αποκλειστικών διαγωνισμών, αυτή η πρωτοβουλία θα οδηγήσει τη σύνδεση του community σε νέο επίπεδο.»

Σε μεμονωμένες δηλώσεις τους, Konami και FIFA δείχνουν χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη συνεργασία, ενώ ανυπομονούν για την ομαλή διεξαγωγή του FIFAe World Cup. Τα πράγματα αναμένεται ενδεχομένως να γίνουν αρκετά ενδιαφέροντα πάντως, καθώς αν Konami και FIFA θεωρούν πως μπορούν να συνεργαστούν και σε άλλα projects, αυτό μπορεί να σημαίνει και την επαναφορά της θρυλικής σειράς FIFA, με την Konami -τον κάποτε αντίπαλό της στο εμπόριο- να βρίσκεται αυτή τη φορά στο τιμόνι της ανάπτυξης.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.