ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Αποκλειστικό τουρνουά για γυναίκες στο League of Legends

Στόχος το Inclusivity στα esports.

Η Riot Games συνεργάζεται με την GGTEch και τη NUEL για να ξεκινήσει το Rising Stars, ένα νέο αυτόνομο τουρνουά γυναικών League of Legends. Σε μια προσπάθεια «προώθησης του inclusivity και των ίσων ευκαιριών στα esports», η Riot λέει ότι κάθε ομάδα «απαιτείται να αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες» ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών. Ένα διαδικτυακό τουρνουά για ομάδες από όλη την Ευρώπη - παρότι απευθύνεται κυρίως σε συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και Σκανδιναβία" - έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου και θα παιχτεί στον server EUWest.

Οι συμμετέχοντες χρειάζονται έναν λογαριασμό στο League of Legends και θα παλέψουν για ένα έπαθλο £3000. Οι εγγραφές λήγουν στις 22 Νοεμβρίου. Δεν είναι σαφές εάν οι non-binary και διεμφυλικοί παίκτες είναι ευπρόσδεκτοι, και η Riot λέει ότι η εγγραφή παικτών «θα περιλαμβάνει επαλήθευση φύλου σε συνεργασία με το DivE, έναν οργανισμό που προωθεί το inclusivity όλων των φύλων στα esports και ήδη βοηθά στη λειτουργία των τουρνουά VCT Game Changers και Wild Circuit Game Changers της Riot Games». Θα προσληφθούν επίσης συντονιστές «για να εξασφαλίσουν έναν ασφαλή χώρο για όλους τους συμμετέχοντες και να παρέχουν υποστήριξη».

"Η Riot Games έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες gamers. Το Game Changers ήταν μια τεράστια επιτυχία για το Valorant και θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε άλλα παιχνίδια", δήλωσε ο Will Attwood, competitive experiences manager της Riot. "Το Rising Stars, ως ένα τοπικό, αυτόνομο τουρνουά, είναι ένα άλλο παράδειγμα της δουλειάς που κάνουμε εμείς και οι συνεργάτες μας για να προωθήσουμε τη διαφορετικότητα και το inclusivity στην κοινότητα των esports. Το γεγονός ότι είμαστε επίσης σε θέση να υποστηρίξουμε τους μαθητές που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στη βιομηχανία ειναι bonus σε όλο αυτό το εγχείρημα». «Τα Esports είναι μια φανταστική αρένα όπου όλοι οι λάτρεις του gaming μπορούν να συμμετέχουν και να ανταγωνίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες και το τουρνουά Rising Stars είναι η τέλεια πλατφόρμα για να φέρει κοντά τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο David Jackson, διευθυντής της GGTech/NUEL. «Όλοι οι παίκτες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς esports θα πρέπει να νιώθουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι, επομένως είναι υπέροχο να βλέπουμε τη δουλειά που κάνουν η Riot Games και η DivE σε αυτόν τον τομέα».

Τα νέα έρχονται μόλις εβδομάδες αφότου ένας προπονητής που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση αποχώρησε από τον σερβικό οργανισμό esports Rising Hope. Τον περασμένο μήνα, η αποκλειστικά γυναικεία ομάδα Valorant της Rising Hope και ο επικεφαλής προπονητής Jehiel παραιτήθηκαν μετά από ισχυρισμό σεξουαλικής παρενόχλησης σχετικά με έναν άλλο προπονητή, ονόματι Simons. Σε μια δήλωση στο Twitlonger, ο Jehiel εξήγησε πώς ο Simons απειλούσε τακτικά να δείξει τα γεννητικά του όργανα παρά τα αιτήματα να μην το κάνει."Μπορεί να είναι ένα εσωτερικό αστείο γι `αυτούς ή κάτι τέτοιο, αλλά επειδή είμαι προπονητής γυναικών παικτών, το βρήκα ακατάλληλο", είπε ο Jehiel. «Έτσι του τηλεφώνησα λέγοντάς του ότι δεν ήταν καλό αστείο και ότι θα έπρεπε να αποφύγει να το επαναλάβει». 

Πηγή: Eurogamer

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88