ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Λεπτομέρειες του Fallout 5 αποκάλυψε ο Todd Howard στους δημιουργούς της τηλεοπτικής σειράς

Προς αποφυγή ομοιοτήτων…

Ένας μήνας μένει πριν την επίσημη πρεμιέρα της Fallout σειράς στο Amazon Prime και η Bethesda μαζί με τους παραγωγούς της σειράς έχουν μπει σε promotion mode. Και τι καλύτερο promotion από την αναφορά του Fallout 5, που αν και απέχει πααααρα πολύ ακόμα, η κυκλοφορία του είναι αναμενόμενη και οι fans αδημονούν.

«Κάθε παιχνίδι είναι μία διακριτή ιστορία -διαφορετική πόλη, διαφορετικοί πρωταγωνιστές- μέσα στην ίδια μυθολογία. Η σειρά μας σχετίζεται με τα παιχνίδια τόσο όσο και τα παιχνίδια μεταξύ τους. Είναι λες και φτιάχνουμε το Fallout 5. Δεν θέλω να ακουστώ θρασύς, αλλά είναι μία μη διαδραστική version του σωστά;», ανέφερε ο Jonathan Nolan, συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης της σειράς σε μία πρόσφατη συνέντευξη του στο Total Film και ορισμένα βλέμματα γύρισαν.

Όμως, προκειμένου η Bethesda να διασφαλίσει ότι και τα δύο projects της είναι όσο το δυνατόν πιο original γίνεται, η τηλεοπτική σειρά έπρεπε να αποτελεί μία πρωτότυπη ιστορία μέσα στο σύμπαν. Για να γίνει όμως αυτό έπρεπε να γίνουν κάποιες υποχωρήσεις από την Αμερικανική εταιρεία. Σημαντικότερη εξ αυτών, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος Todd Howard στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσαν οι συντελεστές στο Den of Geek, ήταν η παροχή ορισμένων λεπτομερειών από το πολυαναμενόμενο sequel στους Nolan και Graham Wagner, ο έτερος δημιουργός της σειράς, προκειμένου να αποφευχθούν οι ομοιότητες.

Ειδικότερα, μετά από έναν σύντομο και χιουμοριστικό διάλογο μεταξύ των Nolan και Wagner, οι οποίοι ανέφεραν πως ξέρουν τα πάντα για το Fallout 5, ο Howard επιβεβαίωσε πως χρειάστηκε να κάνει αυτή την υποχώρηση. «Πράγματι υπήρχαν κάποια πράγματα στα οποία χρειάστηκε να πω “μην το κάνετε αυτό γιατί θα το κάνουμε στο Fallout 5”». Όμως γρήγορα επανέλαβε πως το σκεπτικό της Bethesda δεν ήταν η σειρά «να είναι μία μεταφορά της ήδη υπάρχουσας ιστορίας. Πιο πολύ ήταν, τι μπορεί να είναι το επόμενο project; Έτυχε να είναι μία τηλεοπτική σειρά».

Και τώρα δημιουργείτε η εξής απορία: Ποια στοιχεία ήταν αυτά που αναγκάστηκε να ασκήσει βέτο ο Howard, προκειμένου να τα δείξουν στο sequel του franchise; Την απάντηση δυστυχώς μόνο οι ίδιοι οι συντελεστές μπορούν να τη δώσουν και αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η Bethesda θέλει πρώτα να ετοιμάσει το Elder Scrolls VI και μετά το Fallout 5, τότε σίγουρα θα αργήσουμε να τη μάθουμε.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...