ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Marathon: Μάλλον θα κοστίζει όσο τα Helldivers 2 και Concord

Νέες πληροφορίες για τον τίτλο της Bungie!

Μπορεί να μην έχει ειπωθεί τίποτα επίσημο για το Marathon μετά το reveal του τον Ιούνιο του 2023, ωστόσο ακούγονται διάφορα για τις κινήσεις της Bungie και το πώς η Sony έχει επηρεάσει την κατεύθυνση και το πλάνο του παιχνιδιού. 

Οι πιο καινούριες πληροφορίες μας έρχονται από το The Game Post, σύμφωνα με το οποίο οι δημιουργοί των Halo και Destiny σκοπεύουν να υιοθετήσουν και αυτοί τη λογική κοστολόγησης του PvP extraction shooter τους στα 40€, όπως ακριβώς έκαναν και τα πιο πρόσφατα live-service παιχνίδια του PlayStation, τα Helldivers 2 και Concord. Η διαφορά της επιτυχίας ανάμεσα στα δύο βέβαια είναι η μέρα με τη νύχτα, με το μεν Helldivers 2 να σπάει πόσα ρεκόρ και να γίνεται υπερβολικά viral στο launch του, και το δε Concord να αποτυγχάνει παταγωδώς εμπορικά και να αποτελεί ήδη παρελθόν. 

Φυσικά, οι συνθήκες για την Bungie είναι διαφορετικές. Πέραν του ότι μιλάμε για ένα πολύ established game studio, με τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη games-as-a-service τίτλων, το Marathon από μόνο του είναι ήδη καθιερωμένο IP, ενώ η αποκάλυψή του είχε τραβήξει τα βλέμματα, με το πρώτο τρέιλερ να έχει μαζέψει 21+ εκατομμύρια views. Επομένως, λογικό να επικρατεί η αισιοδοξία πως θα χαράξει πορεία ανάλογη ή και καλύτερη από το Helldivers 2, αντί να πάθει Concord. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε πως πρόκειται για μία πλήρως multiplatform κυκλοφορία, εφόσον από την πρώτη κιόλας μέρα θα λανσαριστεί σε PC, PS5 και Xbox Series X|S.

Το The Game Post συμπληρώνει επίσης, βάσει των πηγών του, ότι το Marathon είναι στημένο ως ένα class-based sci-fi shooter, με δομή που θυμίζει αυτή του Escape from Tarkov, αλλά έχοντας ιδιαίτερες ιδέες της Bungie εφαρμοσμένες πάνω του, όπως και ότι ήδη υπάρχουν δύο playable maps σε καλή κατάσταση.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.