ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Με νέο game και battle royale επιστρέφει το Battlefield το 2025

Βασισμένο στη δομή του Warzone.

Μπορεί τους τελευταίους μήνες όλα γύρω από το franchise του Battlefield να έχουν σωπάσει, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η EA δεν ετοιμάζει την επαναφορά του. Ύστερα από το όχι και τόσο πετυχημένο Battlefield V, αλλά και μετά το αρκετά προβληματικό λανσάρισμα του Battlefield 2042, η σειρά έχασε την αίγλη που κατείχε τα προηγούμενα έτη.

Παρ’ όλα αυτά, το σύμπαν της συγκεκριμένης σειράς είναι τόσο μεγάλο και δημοφιλές που δεν μπορεί να ξεχαστεί απλά με δύο διαδοχικές αστοχίες. Αν και έχουν περάσει ήδη 3 χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου παιχνιδιού της σειράς, δεν έχουμε κάποιο επίσημο νέο σχετικά με το επόμενο κεφάλαιο. Ο Tom Henderson, ένας εκ των πιο αξιόπιστων δημοσιογράφων του παρασκήνιου του gaming, μοιράζεται μερικές πληροφορίες που έχει συλλέξει για το μέλλον της σειράς.

Αρχικά, να υπενθυμίσουμε πως ο Andrew Wilson, ο CEO της EA, είχε αφήσει να εννοηθεί στο παρελθόν πως το επόμενο Battlefield δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2025. Σύμφωνα τώρα με τον Henderson, το νέο mainline game θα διαθέτει matches 64 παικτών, θα επιστρέψει ξανά το four-class system, ενώ θα αναθεωρηθεί κάπως το σύστημα καταστροφής των κτηρίων της κάθε πίστας, με τη συγκεκριμένη δομή να θυμίζει τα παλαιότερα Battlefield.

Θα διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, κάπου στο 2025 με 2030, διαθέτοντας μία ισχυρή αφηγηματική ιστορία, με έμφαση στη μοντέρνα τεχνολογία που χρησιμοποιείται στον πόλεμο. Ο Tom Henderson αποκαλύπτει επίσης, πως η Ripple Effect εργάζεται πάνω σε ένα free-to-play battle royale κομμάτι, που θα βασίζεται πάνω στο franchise του Battlefield, αλλά θα ακολουθεί μία παρόμοια στρατηγική με ό,τι κάνει καιρό τώρα η Activision με το Warzone και τα Call of Duty.

Το παιχνίδι αυτό θα περιλαμβάνει δύο διαφορετικά modes, με τον πρώτο να είναι ένα κλασσικό battle royale, ενώ το άλλο θα ονομάζεται Gauntlet, με τις ομάδες να ανταγωνίζονται βάση των πόντων που έχει συλλέξει η καθεμία, ύστερα από την εκτέλεση διάφορων αποστολών. Η ομάδα με το χαμηλότερο σκορ θα αποβάλλεται μετά από κάθε αποστολή, και έτσι σιγά-σιγά η ομάδα που θα παραμείνει μέχρι το τέλος θα είναι η νικήτρια.

Η αλήθεια είναι πως τα όσα μοιράστηκε μαζί μας ο Tom Henderson ακούγονται ενθαρρυντικά και ενδιαφέροντα, με αρκετούς παίκτες, μεταξύ και εμού, να ανυπομονούμε για την ολική επαναφορά της σειράς.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.