ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Μέσα στο 2023 ο ερχομός του Baldur's Gate III στο Xbox

Χρειάστηκε να γίνει μία μικρή θυσία όμως...

Λήξη στη δυσαρέσκεια των κατόχων Xbox θέλησε να επιτύχει η Larian Studios, που εδώ και πολλές μέρες κολυμπά στις επευφημίες γύρω την ποιότητα του Baldur’s Gate III, ενώ προετοιμάζεται να επεκτείνει το έργο της και στο PS5 πολύ σύντομα. Εν τέλει, ούτε οι Xbox παίκτες δεν θα χρειαστεί να αγωνιούν για το πότε θα χαθούν στον γιγαντιαίο RPG κόσμο του, εφόσον οι developers του επιβεβαίωσαν πως τα όποια προβλήματα ξεπεράστηκαν και το Baldur’s Gate III θα οδεύσει στα Xbox Series X|S μέσα στο 2023 και όχι σε αόριστο χρόνο.

Το γεγονός κοινοποίησε ο Swen Vincke, CEO στη Larian, καθησυχάζοντας το Xbox κοινό:

«Είμαι υπερβολικά χαρούμενος που επιβεβαιώνω πως αφού συνάντησα των Phil Spencer εχθές βρήκαμε μία λύση που θα μας επιτρέψει να φέρουμε το Baldur’s Gate 3 στους Xbox παίκτες φέτος κιόλας, κάτι για το οποίο εργαζόμασταν εδώ και αρκετό καιρό.

Όλες οι βελτιώσεις θα είναι εκεί, με split-screen co-op στο Series X. Το Series S δεν θα περιλαμβάνει split-screen co-op, όμως θα περιλαμβάνεται cross-save progression μεταξύ Steam και Xbox Series.»

Χρειάστηκε, λοιπόν, να γίνει μία θυσία για να λυθεί το πρόβλημα, με τη Larian να επιβεβαιώνει με τα λεγόμενά της τα όσα ακούγονταν στην πιάτσα, ότι δηλαδή η δύναμη του Series S  ήταν αυτή που δυσκόλευε την απευθείας εξαγωγή και μίας next-gen Xbox έκδοσης για το παιχνίδι. Η προσπάθεια για feature parity είχε αναγκάσει το στούντιο να αφήσει θολή την επεξήγηση του γιατί το Xbox δεν είναι συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία μπορούσε να αναμένει την άφιξή του, τώρα όμως που το Series S θα στερηθεί του split-screen – ελπίζουμε μόνο αυτού – όλα φαίνεται πως θα πάνε κατ’ ευχήν.

Κάλιο αργά παρά ποτέ, εφόσον το συγκεκριμένο video game έχει προκαλέσει χαμό και χαρακτηρίζεται ως το όνειρο κάθε fan των role-playing τίτλων, με τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρει και τις ακόμα περισσότερες εκπλήξεις του.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.