ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Απάντηση της Microsoft στις μηνύσεις για τις εξαγορές

Microsoft vs. FTC

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) προέβη σε μήνυση, στην προσπάθεια της να σταματήσει την εξαγορά της Activision Blizzard, έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft. Ο λόγος ήταν πως η συγκεκριμένη συγχώνευση θα μπορούσε να καταστείλει τον ανταγωνισμό, δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στο πράσινο στρατόπεδο. Ως μεγαλύτερο και πιο σημαντικό παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε η απόκτηση της δημοφιλής σειράς Call of Duty.

Αμφότερες Microsoft και Activision Blizzard πήραν θέση στην καταγγελία που κατατέθηκε εναντίων τους. Με την πρώτη να αναφέρει πως: Η απόκτηση ενός μόνο παιχνιδιού από third-party developer, δεν μπορεί να ανατρέψει έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο. Ειδικά όταν ο κατασκευαστής έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να παρακρατήσει το παιχνίδι.»

Επίσης συμπλήρωσε λέγοντας πως: «Το γεγονός πως ο βασικός ανταγωνιστής του Xbox αρνείται προς το παρόν την πρόταση του Xbox, αυτό δεν δικαιολογεί τον αποκλεισμό μίας συναλλαγής που θα ωφελήσει τους καταναλωτές. Η παροχή υψηλής ποιότητας περιεχομένου στους καταναλωτές με περισσότερους τρόπου, και με χαμηλότερες τιμές είναι αυτό που οι αντιμονοπωλιακές νομοθεσίες υποτίθεται πως θα έπρεπε να προωθούν και όχι να αποτρέπουν.»

Στην καταγγελία της, η FTC ισχυρίστηκε πως η Microsoft έχει πρόσφατο ιστορικό σχετικά με την παρακράτηση πολύτιμου περιεχομένου παιχνιδιών, όπως για παράδειγμα τα Starfield και Redfall. Μάλιστα υπενθύμισε πως η Microsoft είχε διαβεβαιώσει τις ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές, πως δεν έχει κίνητρο να μετατρέψει παιχνίδια ως δικά της αποκλειστικά.

Ο Αμερικανικός κολοσσός απέτρεψε αυτούς τους ισχυρισμούς λέγοντας πως: «Οποιαδήποτε αναφορά σχετικά με τις δηλώσεις μας για την εξαγορά της ZeniMax ήταν παραπλανητικές είναι εσφαλμένη. Η Microsoft είπε ρητά πως θα τιμήσει τα υπάρχοντα δικαιώματα αποκλειστικότητας της Sony, και θα προσεγγίσει την αποκλειστικότητα για μελλοντικούς τίτλους παιχνιδιών κατά προσέγγιση, κάτι που και έκανε.»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται σε συμφωνία με τις δηλώσεις της Microsoft, καθώς συμφωνεί πως δεν περιπλανήθηκε, αφού η αμερικανική εταιρεία δεν είχε αναλάβει καμία δέσμευση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ίδια την Επιτροπή ανέφερε πως δεν είχε βασιστεί σε καμία δήλωση της Microsoft, σχετικά τη μελλοντική στρατηγική διανομής παιχνιδιών της Zenimax.

Στην αντεπίθεση πέρασε μάλιστα η Microsoft, καθώς κατηγόρησε τη ρυθμιστική αρχή πως παρερμήνευσε την πραγματικότητα.

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να αναφέρει πως: «Η προσθήκη περιεχομένου της Activision Blizzard σε μία συνδρομή πολλών παιχνιδιών και στα παιχνίδια του cloud, όπου δεν θα ήταν διαθέσιμα διαφορετικά, είναι ξεκάθαρα μία βελτίωση της παραγωγής, που δίνει περισσότερες επιλογές για το πώς και πού αλληλοεπιδρούν οι παίκτες με το περιεχόμενο της Activision.»

Όπως βλέπουμε η κόντρα της Microsoft με την FTC εξελίσσεται σε μεγάλο θρίλερ, και θα μας απασχολεί για ένα εύλογο διάστημα. Ας κερδίσει λοιπόν αυτός με τα καλύτερα και πιο βάσιμα επιχειρήματα λοιπόν.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88