ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Microsoft δεσμεύεται να φέρει τα games της στα PC και στην υπηρεσία της Nvidia

Δεκαετή συμφωνία των δύο γιγάντων.

Σε συμφωνία φαίνεται πως ήρθε η Microsoft με την Nvidia, καθώς ανακοίνωσαν από κοινού δεκαετή συμφωνία που φέρνει τα παιχνίδια του Xbox PC στο GeForce Now. Επί της ουσίας, το συγκεκριμένο deal θα επιτρέψει στους χρήστες της υπηρεσίας της Nvidia, να stream-άρουν μέσω cloud παιχνίδια του Xbox PC, σε συσκευές όπως PC, macOS, smartphones αλλά και άλλες συσκευές.

«Το Xbox παραμένει πιστό στο να δίνει στους ανθρώπους περισσότερες επιλογές και να βρίσκουν τρόπους να επεκτείνουν τον τρόπο παιχνιδιού των ανθρώπων. Αυτή η συνεργασίας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του καταλόγου των τίτλων της Nvidia, ώστε να περιλαμβάνει παιχνίδια όπως το Call of Duty, ενώ θα προσφέρει στους προγραμματιστές περισσότερους τρόπους να προσφέρουν streaming παιχνίδια». Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια του CEO της Microsoft Gaming, Phil Spencer.

Ενώ τον λόγο πήρε και ο Jeff Fisher, ανώτερος αντιπρόεδρος της GeForce στην Nvidia, αναφέροντας πως: «Μέσω αυτής της συνεργασίας περισσότεροι από τους πιο δημοφιλείς τίτλους στον κόσμο θα είναι πλέον διαθέσιμοι στο cloud, με μόνο ένα κλικ, με δυνατότητα αναπαραγωγή από εκατομμύρια ακόμη παίκτες».

Microsoft και Nvidia πρόκειται να βάλουν άμεσα σε ισχύ τη συμφωνία τους, με τους χρήστες του GeForce Now να μπορούν να παίζουν μέσω cloud τα παιχνίδια που αγοράζουν μέσω του Windows Store, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και third-party τίτλων, που ο publisher έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα.

Αυτή η κίνηση συμβολίζει μία ακόμη ένδειξη πως η Microsoft επιδιώκει συνεχώς την μετάδοση των παιχνιδιών της με σχεδόν κάθε τρόπο και μέσο. Ενώ να υπενθυμίσουμε πως εχθές, υπογράφτηκε ακόμα μία δεκαετή συμφωνία, που φέρνει το franchise του Call of Duty για πρώτη φορά σε κονσόλες της Nintendo. Φυσικά πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision Blizzard, που από ότι φαίνεται είναι πιο χρονοβόρα από όσο ίσως πιστεύαμε.

Πηγή: VG247

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88