ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Microsoft και Activision φαίνεται να συνέθεσαν μία νέα ομάδα για τη δημιουργία "μικρότερων" παιχνιδιών

Θα ασχολείται με ήδη υπάρχοντα franchises!

Θυμόμαστε όλοι πως πέρυσι η Microsoft δαπάνησε ένα αστρονομικό ποσό για να εντάξει στο δυναμικό της τις Activision, Blizzard και King, με σκοπό να μεγαλώσει σε σημαντικό βαθμό τα υπάρχοντα στούντιό της. Κατά συνέπεια βέβαια, η Microsoft εξαγόρασε και τα franchises των παραπάνω εταιρειών, κάτι που φαίνεται πως θέλει να αρχίσει να «εκμεταλλεύεται» σιγά-σιγά.

Υπάρχουν στοιχεία και αναφορές πως Microsoft και Activision έχουν δημιουργήσει από κοινού μία ομάδα ανάπτυξης από εργαζομένους της King, και όχι μόνο, με σκοπό να αναπτύξουν μικρότερα games, τα λεγόμενα "double A", βασισμένα σε υπάρχοντα franchises. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα θα τοποθετηθεί κάτω από την ομπρέλα της Blizzard, κάτι που ίσως να υποδηλώνει πως θα δούμε games από τις διάσημες σειρές παιχνιδιών της Blizzard, όπως Warcraft, StarCraft, Overwatch, Diablo ή από κάποια άλλη.

Η Microsoft φαίνεται να θέλει να «αναβιώσει» μερικά franchises της Activision Blizzard με τρόπο που δεν γινότανε στο παρελθόν. Μάλιστα, ο CEO του Xbox, Phil Spencer, είχε αναφερθεί με κάποιον τρόπο στο StarCraft, από το οποίο έχουμε να μάθουμε κάποιο νέο από το 2017, υποδηλώνοντας ίσως πως η Microsoft θα κινηθεί για τη δημιουργία ενός νέου installment για τη σειρά.

Η νέα αυτή ομάδα που συντάχθηκε κυρίως από εργαζομένους της King, η οποία μέχρι πρότινος τουλάχιστον ασχολούταν ουσιαστικά με το mobile gaming, διαθέτει πολλά σύμπαντα στα οποία μπορεί να καταπιαστεί, δημιουργώντας σχετικά πιο "μικρές" παραγωγές, που όμως είναι ικανές να προφέρουν μία νέα διαφορετική οπτική για κάποιο franchise της Blizzard.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.