ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Microsoft: Η Sony θα μπορεί να βάλει το Call of Duty στο PS Plus την ημέρα κυκλοφορίας

Ωραία φάβα. Κάνα λάκκο;

Ως γνωστόν, η Microsoft θέλει να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές ότι δε θα δημιουργήσει μονοπώλιο εξαγοράζοντας την Activision Blizzard. Πρόσφατα, επιβεβαίωσε ότι προσφέρει στη Sony την επιλογή να θέσει μελλοντικά παιχνίδια Call of Duty στη συνδρομητική της υπηρεσία PlayStation Plus από την ημέρα της κυκλοφορίας, ως μέρος της προσπάθειάς της να κατευνάσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά.

Η προσφορά περιγράφεται λεπτομερώς στην πρόσφατα δημοσιευμένη απάντηση της Microsoft προς τα προσωρινά πορίσματα της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη συμφωνία, τα οποία κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα.

Στην απάντησή της, η Microsoft επαναλαμβάνει την προθυμία της να υπογράψει ένα 10ετές συμβόλαιο που εγγυάται ότι η σειρά shooter θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στις κονσόλες PlayStation μετά την εξαγορά. «Οποιοδήποτε παιχνίδι CoD σε “μια συνδρομή πολλών παιχνιδιών” (MGS, δηλαδή Multiple Games Subscription, όχι Metal Gear Solid) της Microsoft είναι επιλέξιμο για συμπερίληψη στη συνδρομητική υπηρεσία πολλών παιχνιδιών της Sony, ταυτόχρονα και για την ίδια διάρκεια», εξηγεί η Microsoft.

{youtube}xsFHcrXtKeU{/youtube}

Ωστόσο, η Sony ισχυρίζεται ότι η πρόταση δεν είναι τόσο εφησυχαστική όσο ακούγεται. Συγκεκριμένα, το PlayStation ισχυρίζεται ότι η Microsoft θα είχε τη δύναμη για να χειραγωγήσει την τιμή του Call of Duty στο PlayStation με βάση το κόστος άδειας χρήσης που αποφασίζει να χρεώσει. Η SIE στηρίζει ότι «αυτό θα καταστρέψει εμπορικά το μοντέλο [συνδρομής για πολλαπλά παιχνίδια] της SIE». Η Microsoft θα είναι σε θέση να «αυξήσει την τιμή για το Call of Duty», ισχυρίζεται η SIE, κάτι που ισχυρίζεται ότι θα την ανάγκαζε «να αυξήσει την τιμή της [μας] υπηρεσίας MGS (multiple games subscription) ή να μην προσφέρει καθόλου το Call of Duty» στο PlayStation Plus.

«Ως αποτέλεσμα της πρότασης, το Call of Duty θα γίνει αποκλειστικό Game Pass από προεπιλογή και ως εκ τούτου θα κυριαρχήσει στις υπηρεσίες MGS στο μέλλον». Ενώ η Sony έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να αποδεχθεί την προσφορά της Microsoft για 10 χρόνια, ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε πρόσφατα ότι παραμένει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με το PlayStation.

Επιβεβαίωσε ότι, εάν η συμφωνία Activision Blizzard εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, σκοπεύει να τοποθετήσει μελλοντικές εκδόσεις στο Game Pass την ημέρα της κυκλοφορίας τους. Αυτό φαινομενικά θα έδινε στη Sony το πράσινο φως να κάνει το ίδιο στο PlayStation Plus για την επόμενη δεκαετία, εάν αποδεχτεί την προσφορά της Microsoft.

Η τελική έκθεση της CMA για τη συμφωνία της Activision Blizzard αναμένεται μέχρι τις 26 Απριλίου.

 

Γιώργος Δρίτσας's Avatar

Γιώργος Δρίτσας

Τα video games προσφέρουν μια μαγική ιδιότητα: μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, χάνοντάς τον.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88