ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Microsoft: "Sony και Nintendo θα παραμείνουν μεγαλύτερες και μετά την εξαγορά της Activision"

Not sure `bout that..

Η Microsoft έχει πια αφιερώσει μία σελίδα στο site της που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο ζήτημα εξαγοράς του τριδύμου Activision-Blizzard-King. Μέσα από αυτό, η αμερικανική εταιρεία θέλει να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο -για τη δική της εικόνα- τα δεδομένα πίσω από αυτό το deal και `πως θα ευνοήσει το gaming γενικότερα`. Το σχετικό τμήμα αυτού του ενθέτου χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες αναφορικά στα εφόδια της συνεργασίας Xbox και Activision-Blizzard: α) Οφέλη για τους παίκτες, β) Οφέλη για τους δημιουργούς και γ) Οφέλη για την gaming βιομηχανία.

Αυτό που μας τράβηξε το ενδιαφέρον ανάμεσα στα όσα περιγράφονται είναι ένα απόσπασμα της τρίτης καρτέλας: "Μεγαλύτερος ανταγωνισμός στο παραδοσιακό gaming, στο οποίο οι Sony και Nintendo θα παραμείνουν μεγαλύτερες". Αυτό το ξεκαθάρισμα φαίνεται αλλόκοτο από πολλές μεριές, αφενός γιατί "μικραίνει" πολύ το γιγαντιαίο αυτό deal, κάτι που έχει γίνει πολλάκις αυτή την περίοδο που ακόμα περνά από έλεγχο η διαδικασία, και αφετέρου φαντάζει αλλόκοτο ως παραδοχή της υπεροχής των δύο ιαπωνικών κολοσσών.

"Αφήστε μας να είμαστε ανταγωνιστικοί" είπε πρόσφατα ο Satya Nadella, δημιουργώντας ξανά ερωτηματικά για το αν αντιλαμβάνονται στη Microsoft το πόσο άφταστα είναι τα ποσά που ξοδεύουν για την ενσωμάτωση ολόκληρων publishers ακόμα και για τους "μεγάλους" του gaming. Το deal συνεχίζει να εξετάζεται από τις αρμόδιες μονάδες, με τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τις Sony και Google να πιέζουν για περαιτέρω εξέταση του θέματος.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88