ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Microsoft ετοιμάζει το λανσάρισμα του δικού της Xbox app store το 2024

… τόσο στο iOS, όσο και στο Android οικοσύστημα.

Το λανσάρισμα μέσα στο 2024 του δικού της Xbox Store φαίνεται πως ετοιμάζει η Microsoft, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Phil Spencer. Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, η «κεφαλή» του gaming τμήματος του αμερικανικού κολοσσού δήλωσε πως η εταιρεία ετοιμάζεται για την ημέρα που μία τέτοια εφαρμογή θα είναι νομικά εφικτή. Μία μέρα που φαίνεται να πλησιάζει σιγά σιγά, καθώς, σύμφωνα με τον Spencer, η εταιρεία «σχεδιάζει πάνω στη νέα Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Market Act)», την οποία ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Σεπτέμβριο και αναμένεται να ισχύσει από τις 2 Μαΐου 2023. Η νέα αυτή νομοθεσία θα εντοπίζει τις διαδικτυακές πλατφόρμες που «καταχράζονται» τη δύναμη τους και δεν επιτρέπουν σε τρίτες εταιρείες να πωλήσουν τα προϊόντα τους στο δικό τους ψηφιακό περιβάλλον. Εν συνεχεία, αυτοί οι «ρυθμιστές πρόσβασης» -όπως του ονομάζει η νομοθεσία- θα αναγκάζονται από το νόμο να δεχτούν και άλλα ψηφιακά καταστήματα πέραν του δικού τους, δίνοντας μία ποικιλία επιλογών στους χρήστες.

Για να γίνει πιο κατανοητό, ας πάρουμε το παράδειγμα της Apple ή της Google, οι οποίες μετά τις 6 Μαρτίου 2024 -το deadline συμμόρφωσης στο νόμο- θα αναγκαστούν να αποδεχτούν κι άλλα stores στις συσκευές τους πέρα από το δικό τους.

«Θέλουμε να προσφέρουμε τις δυνατότητες του Xbox καθώς και περιεχόμενο από εμάς και τους συνεργάτες μας σε όλες τις συσκευές στις οποίες θα θέλει κανείς να παίξει. Αυτό, με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι εφικτό στις κινητές συσκευές…» δήλωσε ο Phil Spencer.

Η στροφή αυτή της Microsoft προς το mobile περιβάλλον δεν αποτελεί και ιδιαίτερη έκπληξη καθώς συνδέεται άμεσα -καλά μαντέψατε- με την προσπάθεια εξαγοράς της Activision Blizzard, η οποία διαθέτει ήδη μία αρκετά ισχυρή παρουσία στο χώρο του mobile gaming είτε μιλάμε για το Call of Duty Mobile, είτε για τα παιχνίδια που κυκλοφορεί η θυγατρική της King, με κυριότερο τίτλο το Candy Crush.

Περισσότερα για την εν λόγω νομοθεσία μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: VGC

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88