ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Μικρή αναβολή για το Alan Wake II λόγω φορτωμένου gaming προγράμματος

Παίρνει λίγη απόσταση από μεγάλες first-party κυκλοφορίες.

Εμπορική “ανάσα” δείχνει να θέλει να προσφέρει η Remedy στο νέο της δημιούργημα, αλλάζοντας έστω διακριτικά την προ-καθορισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του. Το Alan Wake 2 ήταν προγραμματισμένο να λανσαριστεί στις 17 Οκτώβρη, μόλις ένα τριήμερο πριν τα Marvel’s Spider-Man 2 και Super Mario Bros. Wonder, πλέον όμως μεταφέρθηκε στο μέλλον κατά ένα 10ήμερο, με τη νέα ημερομηνία κυκλοφορίας του να τοποθετείται στις 27 Οκτωβρίου.

To be fair, οι Φινλανδοί δεν προσπάθησαν να κρύψουν αυτή τη μικρή αναβολή πίσω από μαρκετίστικα λόγια, εφόσον παραδέχτηκαν πως η AAA συμπύκνωση είναι ο βασικός λόγος γύρω από τον οποίο πήραν αυτή την απόφαση και όχι για περισσότερο χρόνο για polishing ή τελευταίες πινελιές.

Παρακάτω η ανακοίνωση της Remedy Entertainment:

«Μία ενημέρωση από την ομάδα του Alan Wake 2: μεταφέρουμε την κυκλοφορία του από τις 17 Οκτωβρίου στις 27 Οκτωβρίου.

Ο Οκτώβριος είναι ένας φανταστικός μήνας για τις gaming κυκλοφορίες και ελπίζουμε πως αυτή η αλλαγή θα δώσει περισσότερο χρόνο σε όλους να απολαύσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Ανυπομονούμε να σας δείξουμε τι ετοιμάζει ο αγαπημένος μυθιστοριογράφος στο Dark Place την ερχόμενη εβδομάδα. Ευχαριστούμε για την υπομονή!»

Το τελευταίο αφορά προφανώς την επιβεβαιωμένη παρουσία του παιχνιδιού στη Gamescom ONL. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν αυτή η στρατηγική προσαρμογή του release date θα ευνοήσει την εμπορική πορεία του παιχνιδιού ή αν θα τη… βυθίσει.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.