ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Mortal Kombat 1: Σε κακή κατάσταση η έκδοση του Switch

Τα γραφικά δέχθηκαν brutality...

Έντονα παράπονα δείχνουν να πνίγουν όσους προτίμησαν (ή δεν είχαν την επιλογή) να αγοράσουν το Mortal Kombat 1 στο Switch. Η καχυποψία είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό, εφόσον η NetherRealm δεν μας είχε δείξει πώς αποδίδει το νέο της fighting στην κονσόλα της Nintendo, κάτι που δεν ίσχυσε στην περίπτωση του προηγούμενου παιχνιδιού, MK11, εφόσον το είχαμε δει να “τρέχει” στο Switch προ της κυκλοφορίας του. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ήταν εσκεμμένο, πάντως οι ανησυχίες των fans δεν μπορούν να χαρακτηριστούν άτοπες, βλέποντας screenshots από διάφορους παίκτες που αποδεικνύουν ότι το MK1 δεν είναι σε καλή κατάσταση στο Switch, με το downgrade σε κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια να είναι προφανές.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω εικόνες, εντός και εκτός cinematic, οι χαρακτήρες του MK1 είναι αισθητά πιο φτωχοί σε fidelity στο Switch, σε βαθμό που οι εκφράσεις του ξεφεύγουν από το λογικό, τα χαρακτηριστικά τους παύουν να είναι τόσο ευδιάκριτα και γενικότερα το τεχνικό κομμάτι φαίνεται να δέχθηκε χτύπημα κάτω από τη μέση για να βρεθεί το παιχνίδι και σε αυτή την πλατφόρμα.

Να πούμε κάπου εδώ πως η ανάπτυξη της Switch έκδοσης δεν ήταν δουλειά της NetherRealm, εφόσον οι κάτοχοι του IP ασχολήθηκαν μόνο με τα PS5 και Xbox Series X|S, επιβλέποντας τις άλλες versions. Ο ερχομός του MK1 στο Switch ήταν αποστολή των Shiver Entertainment και Saber Interactive, ωστόσο τα πυρά της κοινότητας κατευθύνονται προς πάσα αναμειγμένη πλευρά του project. Δεν δυσκολευτήκαμε να βρούμε πολλά σχόλια χρηστών που θεωρούν απαράδεκτη την τιμή του παιχνιδιού για την ποιότητα με την οποία εμφανίστηκε, ενώ πολλοί ζητούν επιστροφή χρημάτων.

Κρίμα, γιατί με την μέχρι τώρα εμπειρία μας (στο PS5) το παιχνίδι δείχνει εκθαμβωτικό σε σημεία και γενικότερα δεν έχει ακουστεί κάποιο τεχνικό θέμα στις πιο next-gen εκδόσεις, άρα είναι μαχαιριά μόνο για το Switch. Σίγουρα θα υπάρξουν – και πρέπει να υπάρξουν – updates από τους δημιουργούς, εφόσον το χάσμα μεταξύ Switch και PS5/Xbox Series είναι πολύ μεγαλύτερο της αντίστοιχης διαφοράς επί MK11.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.