ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Νέα δομή και τιμοκατάλογος για το Xbox Game Pass

Αυξήσεις στη συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft με συνοπτικές διαδικασίες.

Αρχής γενομένης από σήμερα 10 Ιουλίου 2024, η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft αλλάζει δομή και κόστος. Πλέον το Xbox Games Pass θα χωρίζεται σε τέσσερεις κατηγορίες, με μία νέα να αντικαθιστά το Game Pass για κονσόλες και να προσθέτει μία έξτρα επιλογή στο μιξ που προσφέρει η αμερικανική εταιρεία.

Ειδικότερα, πέρα των Game Pass Core, Ultimate και φυσικά της αμιγώς PC εκδοχής, το προσεχές διάστημα οι χρήστες του Microsoft περιβάλλοντος θα έχουν και την επιλογή του Game Pass Standard, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το Game Pass για κονσόλες που υπήρχε μέχρι πρότινος. Αυτή η επιλογή θα αποτελεί ουσιαστικά ένα ενδιάμεσο μονοπάτι μεταξύ του Core και του Ultimate, προσφέροντας πρόσβαση στα βασικά στοιχεία της συνδρομητικής υπηρεσίας (multiplayer, πρόσβαση σε 25+ παιχνίδια για κονσόλες, εκπτώσεις στο store), αλλά και στον μεγάλο κατάλογο από παιχνίδια του Ultimate. Το σημαντικότερο που “χάνουν” όσοι και όσες επιλέξουν την Standard έκδοση από την Ultimate είναι η day-1 πρόσβαση σε νέες κυκλοφορίες που η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι έρχονται στις κονσόλες της, ενώ παράλληλα οι χρήστες δε θα έχουν πρόσβαση στα EA Play perks, κάποιες έξτρα εκπτώσεις καθώς και στο Cloud Gaming.

Τώρα, αναφορικά με τον νέο τιμοκατάλογο, αυτός έχει ως εξής για τη χώρα μας και αφορά νέα μέλη του Xbox, ενώ τα ήδη υπάρχοντα μέλη θα δουν τις αυξήσεις από 12 Σεπτεμβρίου:

  • Xbox Game Pass Core: Από τα 59,99 ευρώ στα 69,99 ευρώ για 12 μήνες
  • Xbox Game Pass Ultimate: Από τα 14,99 ευρώ στα 17,99 ευρώ ανά μήνα
  • PC Game Pass: Από τα 9,99 ευρώ στα 11,99 ευρώ ανά μήνα

Όπως βλέπετε μιλάμε για σημαντικές αυξήσεις τόσο στα μηνιαία πακέτα όσο και στα ετήσια. Όσον αφορά την τιμή του Xbox Game Pass Standard, αυτή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα για την Ευρωπαϊκή ήπειρο, όμως σε δολάρια πρόκειται να λανσάρει στα 14,99 USD, οπότε δεν αποκλείεται να είναι κάπου εκεί τριγύρω και για την Ευρωζώνη.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...