ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Νέα προθεσμία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα σε Xbox και Activision-Blizzard

Έχουν πλέον μέχρι και τον Οκτώβριο.

Την από κοινού απόφαση να διευρυνθεί το διάστημα έως την επικύρωση του deal Xbox και Activision ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, δίνοντας χρόνο πια στη συμφωνία να ολοκληρώσει και τις όποιες τυπικές διαδικασίες έχουν απομείνει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Βάσει της προηγούμενης σύμβασης θα έπρεπε να είχαν πέσει ήδη οι υπογραφές, επειδή όμως υπήρχε η δικαστική διαμάχη με την FTC στη μέση και η CMA ακόμα να κάνει πίσω και να δώσει και αυτή το «οκ», χρειάστηκε περισσότερος χρόνος ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα για την ένταξη του τριπτύχου Activision-Blizzard-King στην οικογένεια του Xbox.

Για να μη χρεωθεί περαιτέρω η Microsoft θα πρέπει να έχει καλύψει κάθε διαδικασία μέχρι τις 29 Αυγούστου, ειδάλλως θα χρειαστεί να καταβάλλει το ποσό των 3.5 δις δολαρίων, ενώ αν δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα παραπάνω με το πέρας της 15ης Σεπτεμβρίου το εξτρά ποσό που θα δαπανήσει ανέρχεται στα 4.5 δις δολάρια. Δύσκολα βέβαια να φτάσουμε ως εκεί, τώρα που ένας-ένας αυτοί που εναντιώνονταν στο deal δείχνουν να δίνουν το πράσινο φως για να περάσει η ιστορική αυτή εξαγορά των 69 δις δολαρίων.

Παρακάτω η δήλωση του Brad Smith, προέδρου της Microsoft, για αυτό το «τέντωμα» της προθεσμίας:

«Μαζί με την Activision, ανακοινώνουμε την παράταση της συμφωνίας συγχώνευσής μας έως τις 18/10 για να παρέχουμε αρκετό χρόνο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα τελικά ρυθμιστικά ζητήματα. Θα τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την EC και άλλες ρυθμιστικές αρχές και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη CMA για τα ζητήματα που τέθηκαν στο ΗΒ. Είμαστε σίγουροι για τις προοπτικές μας για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας στο τέλος.»

Θετική είναι και η στάση του ηγέτη του Xbox, Phil Spencer, μπροστά την απόφαση που πάρθηε και δίνει χρόνο στο brand του για να γιγαντωθεί:

«Είμαστε αισιόδοξοι πως θα πραγματοποιηθεί (η εξαγορά) και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες και παντού.»

Από μέρα σε μέρα, λοιπόν, μπορεί να ακούσουμε πως οι Activision-Blizzars-King αποτελούν πια με κάθε επισημότητα ομάδες/εταιρείες του Xbox.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.