ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Εξαγοράστηκε το στούντιο ανάπτυξης των Until Dawn και The Quarry

Ακόμη ένα μεγάλο όνομα στη φαρέτρα της Nordisk Games.

Η δανέζικη εταιρεία Nordisk Games προχώρησε σήμερα στην πλήρη εξαγορά της Supermassive Games (δημιουργήθηκε από τους Samuels Bros το 2008, απασχολούσε περίπου 300 άτομα προσωπικό και κέρδισε βραβείο BAFTA το 2015 για το Until Dawn), γνωστή για τα Dark Pictures, Until Dawn και το πιο πρόσφατο The Quarry (διαβάστε το review μας εδώ). Συγκεκριμένα η “εισβολή” της δανέζικης εταιρείας συνεχίζεται επί ευρωπαϊκού εδάφους, με αυτό να είναι το ένατο studio που εξαγοράζει, με τα υπόλοιπα γνωστά να είναι τα Avalanche Studios (Just Cause, Mad Max), Raw Fury (Call of the Sea, σε αυτό κατέχει το 50%) και MercurySteam (Metroid: Samus Returns).

Αγοράζοντας το 30,7% το 2021, και αποκτώντας όπως προαναφέρθηκε σήμερα το 100% του studio, η Nordisk ολοκληρώνει την πρώτη επένδυση της στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Pete Samuels (CEO Supermassive Studios) να σχολιάζει πως: "Πριν ένα χρόνο η Nordisk Games έκανε την πρώτη της επένδυση στο studio μας και στο όραμα μας για το μέλλον. Καθ’όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας παρατηρήσαμε ότι μοιραζόμασταν τις ίδιες αξίες, αλλά και ότι είχαμε μια συνολική θετική εμπειρία τον χρόνο που μας πέρασε, με αποτέλεσμα να μην δυσκολευτούμε να συμφωνήσουμε στην ιδέα της αύξησης της συνεργασίας. Η  ολοκλήρωση της ιδιοκτησίας από την Nordisk Games θα βοηθήσει να ολοκληρώσουμε την στρατηγική ανάπτυξης μας, χάρις την ασφάλεια και την τεχνογνωσία που θα μας παρέχεται".

Τέλος ο Mikkel Weider (CEO της Nordisk Games) ανέφερε ότι "Στον χρόνο που περάσαμε μαζί με το Supermassive studio ήταν ξεκάθαρο σε μας το πόσα ταλέντα έχει, καθώς και πόσες δυνατότητες για περεταίρω ανάπτυξη, με σκοπό να γίνει καλύτερο το είδος των narrative εμπειριών. Με την ιδιοκτησία του 100% θα μπορέσουμε να στηρίξουμε περισσότερο την ομάδα και να συνεχίζουμε την καταπληκτική επαγγελματική μας σχέση".

Ας ελπίζουμε πως η Supermassive Games θα καταφέρει να εξελιχθεί περισσότερο, χρησιμοποιώντας τους πόρους της Nordisk Games, προσφέροντας μας εμπειρίες όπως το Until Dawn και το The Quarry.

Πηγή: VGC

Μιχάλης Κωνσταντάκης's Avatar

Μιχάλης Κωνσταντάκης

Γιατί το gaming για μένα είναι μια στιγμή ηρεμίας μέσα στο χάος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88