ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Bobby Kotick: O CEO της Activision Blizzard αποχωρεί ύστερα από 32 χρόνια

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την έγκριση εξαγοράς της Activision.

Ο Bobby Kotick αποχωρεί επίσημα από την Activision Blizzard στις 29 Δεκεμβρίου, μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες που ήταν στο τιμόνι ως διευθύνων σύμβουλος. Είχε ανακοινωθεί στο παρελθόν ότι ο Kotick θα παρέμενε ως CEO για όλο το 2023, ώστε να διευκολύνει τη μετάβαση της Microsoft/Activision. Αυτό σημαίνει ότι η Activision Blizzard θα ξεκινήσει το 2024 χωρίς τον Kotick στο τιμόνι για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια.

Με την αποχώρησή του, η Microsoft Gaming διόρισε τον Matt Booty για να επιβλέπει τις ομάδες της Activision Blizzard. Ο Booty με 23 χρόνια εμπειρίας στην Microsoft θα είναι υπεύθυνος για τους Thomas Tippl, αντιπρόεδρος της Activision Blizzard, Rob Kostich, πρόεδρος της Activision Publishing, Mike Ybarra, πρόεδρος της Blizzard Entertainment και Tjodolf Sommestad, πρόεδρος της King.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, ανακοίνωσε τον διορισμό του Booty και άλλες αλλαγές στη διοίκηση σε υπόμνημα προς το προσωπικό την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον Spencer, τα στελέχη που ηγούνται των Activision Publishing, Blizzard και King θα παραμείνουν στη θέση τους, χωρίς αλλαγές στη δομή του τρόπου λειτουργίας των στούντιο και των επιχειρηματικών μονάδων.

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.