ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ο Craig Duncan της Rare προάγεται ως επικεφαλής των Xbox Game Studios

Θα διαδεχθεί τον Alan Hartman!

Νέο ηγέτη αναμένεται να έχουν σύντομα τα Xbox Game Studios, καθώς ύστερα από 14 περίπου χρόνια ως υπεύθυνος στην Rare, ο Craig Duncan ετοιμάζεται να αναλάβει νέο ρόλο και καθήκοντα. Ο Duncan έρχεται να αντικαταστήσει τον Alan Hartman, ο οποίος είχε διοριστεί επικεφαλής των Xbox Game Studios μόλις πέρυσι, ενώ προηγουμένως ηγούταν της Turn 10, το studio υπεύθυνο για την κυκλοφορία των παιχνιδιών Forza. Όπως διευκρινίζει το gamesindustry.biz, o Duncan θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον Νοέμβριο, με τον Hartman να αποχωρεί εντελώς από τη Microsoft. 

Το κενό που θα αφήσει πίσω του ο Duncan στη Rare θα καλυφθεί από τους Joe Neate και Jim Hoth. Ο πρώτος ήταν υπεύθυνος του παιχνιδιού Sea of Thieves, ενώ ο δεύτερος ήταν studio director στη Rare, στην οποία εργάζεται σχεδόν 20 χρόνια, όντας πλέον βετεράνος του studio. Ο "President of Game Content and Studios" του Xbox, Matt Booty, αναφέρθηκε στην τεράστια καριέρα του Alan Hartman στη Microsoft, εστιάζοντας στις επιτυχίες που είχε τόσο ως επικεφαλής της Turn 10, όσο και ως επικεφαλής των Xbox Game Studios. Ο Booty εστίασε και στην προαγωγή του Duncan, λέγοντας πως:

«Στο νέο του ρόλο, ο Craig Duncan θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο να βοηθά τα studios μας να παραδίδουν υψηλής ποιότητας διαφορετικές εμπειρίες παιχνιδιού, που μπορούν να εξελιχθούν σε επιτυχημένα franchises, προσεγγίζοντας περισσότερους παίκτες και επενδύοντας σε νέα IP.»

Να υπενθυμίσουμε πως στα Xbox Game Studios περιλαμβάνονται εταιρείες όπως οι The Coalition, Turn 10, Halo Games, Ninja Theory, Double Fine, Rare, Obsidian, Playground Games και άλλες. 

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.