ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

O director των XCOM και Marvel`s Midnight Suns αποχωρεί από τη Firaxis Games μετά από 20 χρόνια

Απογοήτευσαν οι πωλήσεις του Midnight Suns.

Ο Jake Solomon, director των Marvel`s Midnight Suns και της θρυλικής σειράς XCOM, αποχωρεί από την εταιρεία Firaxis μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Επιπλέον, ο διευθυντής του στούντιο, Steve Martin, θα αποχωρήσει επίσης από την εταιρεία μετά από 25 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο εκδότης 2K την Παρασκευή. Θα αντικατασταθεί από την πρώην κεντρική λειτουργό, Heather Hazen.Οι αποχωρήσεις ακολουθούν την απογοητευτική κυκλοφορία του Marvel`s Midnight Suns, αν και δεν είναι σαφές αν σχετίζονται με αυτό. Ένας εκπρόσωπος της 2K απάντησε στο VGC ότι η εταιρεία και ο Jake Solomon χωρίζουν με θετικούς όρους και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του να δει τι θα κάνει ο Solomon στο μέλλον.

Η 2K επαινέσε το έργο του Solomon στην ανάπτυξη της σειράς παιχνιδιών XCOM και των Marvel`s Midnight Suns, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη συνεισφορά του στην εταιρεία. Παρά την απογοητευτική κυκλοφορία των Marvel`s Midnight Suns, η εταιρεία είναι ευχαριστημένη με τη θετική υποδοχή που έλαβε το παιχνίδι από κριτικούς, φαν της Marvel και λάτρεις της στρατηγικής. Η 2K εκφράζει επίσης αισιοδοξία για το μέλλον της Firaxis Games υπό την ηγεσία της νέας διευθύντριας στούντιο, Heather Hazen, και επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία εργάζεται επί του παρόντος στο επόμενο παιχνίδι Civilization. Η εταιρεία επικεντρώνεται τώρα στο περιεχόμενο DLC μετά την κυκλοφορία του Marvel`s Midnight Suns, με το επόμενο DLC "Redemption", που περιλαμβάνει τον Venom, να κυκλοφορεί στις 23 Φεβρουαρίου.

«Ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο. Ωστόσο, είμαι απίστευτα ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να εκπληρώσω τα όνειρά μου στην Firaxis Games», δήλωσε ο Solomon. «Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους απόλαυσαν το XCOM και το Midnight Suns της Marvel, καθώς και τους συνεργάτες μου για την ανάπτυξη και την έκδοση που βοήθησαν να ζωντανέψουν αυτά τα παιχνίδια». Σε μια επακόλουθη δήλωση στο Twitter, ο Solomon είπε ότι η δουλειά στο XCOM και τη Marvel ήταν δύο «όνειρα ζωής». «Είμαι ευγνώμων στον Σιντ πρώτα και κύρια που με δίδαξε. Αν είμαι ποτέ κατά το ήμισυ καλύτερος από αυτόν, θα είμαι δύο φορές καλύτερος από ότι είμαι τώρα». Συνέχισε λέγοντας, «μου άρεσε να σχεδιάζω τακτικά παιχνίδια turn-based, αλλά ήρθε η ώρα για άλλους, εξυπνότερους ανθρώπους να προωθήσουν αυτόν τον χώρο».

Ο David Ismailer, Πρόεδρος της 2K, είπε για τον Solomon: «Ο Τζέικ έφερε επανάσταση στα τακτικά παιχνίδια που βασίζονται στο turn-based και ανέβαζε συνεχώς τον πήχη για την αφήγηση στο είδος της στρατηγικής». Ενώ το Midnight Suns έτυχε θετικής αποδοχής από τους κριτικούς, όλες οι εκδόσεις είχαν μεγάλη έκπτωση μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο εκδότης του είχε απογοητευτεί με την εμπορική του απόδοση. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, το Midnight Suns απέτυχε να κάνει μια λίστα με τα 100 παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022.

Πηγή: VGC

 

 

Γιώργος Δρίτσας's Avatar

Γιώργος Δρίτσας

Τα video games προσφέρουν μια μαγική ιδιότητα: μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, χάνοντάς τον.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88