ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ο Neil Druckmann παραδέχεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την AAA σκηνή

With great success, comes great responsibility and of course… stress.

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στον ράπερ Logic -μπορείτε να τη βρείτε ολόκληρη παρακάτω-, ο Neil Druckmann δήλωσε πως δεν βλέπει τον εαυτό του να δημιουργεί παιχνίδια τόσο μεγάλου μεγέθους για πάντα. Aντιθέτως μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να ασχολείται με κάτι μικρότερο σε κλίμακα, που θα του επιτρέπει να παραμένει δημιουργικός σε ένα λιγότερο στρεσογόνο περιβάλλον, με την οικογένεια του παράλληλα να έχει έρθει σε πρώτο πλάνο στη ζωή του.

"Δεν βλέπω τον εαυτό μου να ασχολείται με αυτό για πάντα σε αυτή την κλίμακα. Είναι απλώς πάρα πολύ και ζητά πάρα πολλά κι από εσένα. Είναι πολύ στρεσογόνο να ηγείσαι τόσα πολλά άτομα και πολλαπλά studios σε όλο τον κόσμο. Έλεγες προηγουμένως πως εισέρχεσαι σε μία νέα φάση της ζωής σου, όπου τα παιδιά σου είναι προτεραιότητα και είμαι κι εγώ σε μία παρόμοια κατάσταση. Ειδικά τώρα, που η κόρη μου είναι δεκατριών, και νοιώθω πως η ζωή την απομακρύνει από μένα. Ξέρω πως ο χρόνος είναι περιορισμένος, οπότε είναι πολύ πολύτιμος για μένα και δεν θέλω να τον σπαταλώ όταν θέλουν να περνούν χρόνο μαζί μου. Οπότε, είμαι σε ένα σημείο στη ζωή μου όπου αρχίζω και αναρωτιέμαι «Που τελειώνει όλο αυτό; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσεις;"

Παράλληλα, ο Druckmann στάθηκε και στο σημείο καμπής της καριέρας του, που δεν είναι άλλο από το Uncharted 2.

"Η δημιουργία του Uncharted 2 ήταν η πιο διασκεδαστική για μένα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχω δουλέψει, διότι το πρώτο παιχνίδι, παρά την αγάπη του κόσμου, δεν ήταν κάποια τεράστια επιτυχία. Ήταν επιτυχημένο τόσο όσο χρειαζόταν για να είναι η Sony χαρούμενη και να βγάλουμε αρκετά χρήματα. Αλλά με το δεύτερο αισθανόμασταν ότι είχαμε κάτι ξεχωριστό και πως δεν το περίμενε κανένας άλλος. Θυμάμαι παίζαμε αργά τα βράδια το multiplayer του παιχνιδιού και δεν υπήρχε κανένας άγχος, ενώ έπειτα όλα υπήρξαν πολύ αγχωτικά, γιατί πλέον δεν περνάς απαρατήρητος, αλλά όλοι περιμένουν κάτι εξαιρετικό από σένα… Οπότε πρέπει συνεχώς να κάνεις κάτι νέο και πολύ καλό, το οποίο είναι πολύ, πολύ δύσκολο."

Την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζεται και ο Cory Balrog της Santa Monica, ο οποίος μεταξύ σοβαρού και αστείου συμφώνησε με την πρόθεση του Druckmann να ασχοληθεί με κάτι μικρότερο, προτείνοντας του μάλιστα να ανοίξουν ένα vegan καφέ που θα εξυπηρετεί μόνο vegan γάτες. Αν και ο Balrog φημίζεται για τις παιχνιδιάρικες διαθέσεις του στο Twitter, η παραπάνω άποψη δεν απέχει και πολύ από παλαιότερα λεγόμενα του ίδιου μιας και η διεύρυνση της δικής του οικογένειας ήταν κάτι που επηρέασε το reboot του God of War κατά πολύ, όπως και την πορεία που ακολούθησε ο χαρακτήρας του Kratos.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...