ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ο Nobuo Uematsu δεν θεωρεί ότι θα ξανασυνθέσει ολόκληρο video game soundtrack

Σιγά σιγά αποσύρεται ο θρυλικός συνθέτης των Final Fantasy.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του με το Γερμανικό site Zeit Online, στο πλαίσιο του νέου του ορχηστρικό σόου με τίτλο Merregnon: Hear of Ice, ο θρυλικός Ιάπωνας συνθέτης Nobuo Uematsu δήλωσε πως δεν θεωρεί πως θα ξανασυνθέσει ολόκληρο soundtrack για κάποιο παιχνίδι. Αν και θα συνεχίσει να εμπλέκεται στη μουσική της σειράς, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τα main themes των Final Fantasy VII Remake και Rebirth, δεν νιώθει πλέον «δυνατός» στο αναλάβει ολόκληρο soundtrack.

Όσον αφορά τα Final Fantasy, ακόμη εμπλέκομαι στη σύνθεση των main themes για τα παιχνίδια. Αλλά δε νομίζω να συνθέσω ξανά μουσική για ένα ολόκληρο παιχνίδι. Πρέπει να είσαι σε θέση να τα δώσεις όλα για δύο ή τρία χρόνια και δε νομίζω πως έχω τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για να το κάνω πλέον αυτό. Θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο το χρόνο που μου έχει μείνει σε όλα projects που αγαπώ, όπως το Merregnon ή η μπάντα μου Uematsu Nobuo conTIKI.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ο Nobuo Uematsu ήταν ο συνθέτης των soundtracks των πρώτων εννέα Final Fantasy, ενώ το τελευταίο του όπως όλα δείχνουν soundtrack ήταν για το Fantasian, το Apple Arcade αποκλειστικό RPG που δημιουργήθηκε από τον για πολλά έτη creative παρτενέρ του Hironobu Sakaguchi.

Σίγουρα οι fans της σειράς θα ανυπομονούν για το τι νέο έχει να προσφέρει ο θρυλικός μουσικοσυνθέτης σε μία σειρά που έχει ταυτιστεί μουσικά με το όνομα του.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...