ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Οι δημιουργοί του Disney Dreamlight Valley αναπτύσσουν ένα νέο D&D παιχνίδι

Σε συνεργασία με την Wizards of the Coast.

Δεν είναι μυστικό πως το Disney Dreamlight Valley αποτελεί το multiplatform Animal Crossing, καθώς το σταδιακό χτίσιμο μίας πολιτείας που όμως βασίζεται στο σύμπαν της Disney είναι α απώτερος σκοπός του. Ένα περίπου χρόνο μετά την πλήρη κυκλοφορία του, η Gameloft, εταιρεία που ανέπτυξε το game, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Wizards of the Coast για τη δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού Dungeons & Dragons. 

Μπορεί η Gameloft να μην ανακοίνωσε την ονομασία του παιχνιδιού, όμως τόνισε πως αυτό θα διαδραματίζεται στα μυθικά Forgotten Realms του D&D, setting που είδαμε και στο Baldur’s Gate 3. Θα πρόκειται για ένα survival, με life simulation και RPG στοιχεία, που θα διαθέτει ένα μοναδικό τρόπο συνεργασίας στο gameplay του. Η Gameloft ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Οι παίκτες μπορούν να περιμένουν μία περιπέτεια που η πλούσια ιστορία αυτού του θρυλικού franchise συναντά το real-time strategy σε ένα μοναδικό campaign ανθεκτικότητας, συντροφικότητας, με τον κίνδυνο να παραμονεύει σε κάθε γύρο.»

Πάντως, το νέο D&D game ανακοινώνεται ένα χρόνο μετά την απροειδοποίητη ακύρωση πέντε παιχνιδιών στο ίδιο IP, από την Wizards of the Coast. Το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι που κυκλοφόρησε στο ίδιο σύμπαν είναι το Dungeons & Dragons: Dark Alliance, που ήρθε το 2021.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.