ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Κίνα απαγορεύει στους ανήλικους πάνω από τρεις ώρες online gaming την εβδομάδα

Δρακόντεια μέτρα κατά των "ναρκωτικών του πνεύματος".

Τα παιδιά στην Κίνα θα μπορούν πλέον να παίζουν online games μόνο για τρεις ώρες την εβδομάδα.

Νέος κυβερνητικός νόμος ορίζει πως άτομα κάτω των 18 ετών επιτρέπεται να παίζουν online games μόνο τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις Κυριακές και στις εθνικές εορτές, μεταξύ 8 και 9 το βράδυ.

Οι εταιρείες online gaming θα πρέπει να εφαρμόσουν τη νέα νομοθεσία εντός των υπηρεσιών τους, ως αντίσταση στις επιπτώσεις του «πνευματικού οπίου», όπως χαρακτηρίζει το online gaming το κινεζικό κράτος. Μία από αυτές είναι η κολοσσιαία Tencent.

Τον Ιούλιο η Tencent άρχισε να χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου με τη δυνατότητα εξακρίβωσης της ταυτότητας του χρήστη, ώστε να αποτρέψει τα παιδιά απ’ το να αποκτούν πρόσβαση μέσω των λογαριασμών των γονιών τους.

¨Όποιος αρνείται ή αποτυγχάνει να επιβεβαιώσει την ταυτοπροσωπία θα αντιμετωπίζεται ως ανήλικος,» δήλωσε η Tencent, και συνεπώς να του απαγορεύεται η πρόσβαση online. Η κυβέρνηση επιβάλλει τα μέτρα μέσω ταυτοποίησης τους πραγματικού ονόματος των χρηστών ώστε να καταγράφει και να παρακολουθεί τις online gaming συνήθειες των παιδιών, στηριζόμενη σε αστυνομικές βάσεις δεδομένων.

Πηγή: PC Gamer

Γιώργος Δρίτσας's Avatar

Γιώργος Δρίτσας

Τα video games προσφέρουν μια μαγική ιδιότητα: μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, χάνοντάς τον.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88