ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Πάνω από 139 εκατομμύρια Switch έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα

Όπως και περισσότερα από 1.2 δις παιχνίδια σε αυτά!

Η Nintendo δημοσίευσε τα πιο πρόσφατα οικονομικά της αποτελέσματα, πάντα ανά τρίμηνο, και παρά την καθοδική πορεία που έχει πάρει εδώ και λίγο καιρό το Switch συνεχίζει να ξεπερνά ορόσημα και να στρογγυλεύει τα νούμερα πωλήσεων που αφορά τόσο τα hardware όσο και τα software προϊόντα που διανέμει. 

Η μεγάλη είδηση βρίσκεται στο ότι το Switch και όλα τα παράγωγά του (Switch Lite, Switch OLED) έχουν πλέον ξεπεράσει τις 139 εκατομμύρια πωλήσεις συμπληρώνοντας σιγά-σιγά τον έβδομο χρόνο κυκλοφορίας του στην αγορά, όντας η δεύτερη σε πωλήσεις κονσόλα σε όλη την ιστορία της Nintendo. Την πρώτη θέση μάλλον δεν θα πιάσει ποτέ, εφόσον το Nintendo DS βρίσκεται 15 εκατομμύρια κομμάτια μπροστά ακόμη, όμως δεν χωρά αμφισβήτηση πως το Switch είναι σαφώς πιο επιτυχημένο συνυπολογίζοντας το πόσα βιντεοπαιχνίδια έχουν αγοραστεί για να παιχτούν σε αυτό. Σε αυτό το κομμάτι το DS δεν βλέπει ούτε με κιάλια τη νεότερη κονσόλα της Nintendo, αφού εκείνο είχε καταφέρει να πουλήσει σχεδόν 950 εκατομμύρια software κομμάτια, τη στιγμή που το Switch έχει γράψει πάνω από 1.2 δις στο αντίστοιχο στατιστικό και συνεχίζει ακάθεκτο.

Το Switch OLED είναι αυτό που βάσει των τελευταίων μετρήσεων σπρώχνει περισσότερο από όλα το "κάρο", ενώ το 2023 κουβάλησε από first-party games το Tears of the Kingdom που μέσα σε ένα 7μηνο ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια πουλημένα sales.

Υπάρχουν ακόμη μερικά καθαρόαιμα Nintendo games καθοδόν, αλλά όπως όλα δείχνουν μπαίνουμε στη φάση που θα αρχίσουμε να συζητάμε για το τι θα ακολουθήσει και ποια θα είναι η επόμενη κονσόλα.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.