ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Πάνω από 160 εκατομμύρια πωλήσεις για το PS2 σύμφωνα με τον Jim Ryan

Άφταστο σε κάθε περίπτωση!

Σήμερα ξεκινά μία νέα εποχή για τη Sony αφού, έστω προσωρινά, ο Hiroki Totoki αναλαμβάνει την ηγεσία του PlayStation αντικαθιστώντας τον Jim Ryan. Ο τελευταίος παρευρέθηκε στο Official PlayStation Podscast μιλώντας για τη θητεία του και τις αγαπημένες του στιγμές όλα αυτά τα χρόνια που εργαζόταν για το PlayStation σε διάφορες θέσεις και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ιδιαίτερη αναφορά του στην εποχή του PS2.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το τι έχει να θυμάται από την αλλαγή της χιλιετίας απάντησε:

"Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα 160 εκατομμύρια, που είναι ο αριθμός των PS2 κονσολών που πουλήσαμε."

Στην πορεία συμπλήρωσε ότι ήταν μία κομβική εποχή για το PlayStation και της κληρονομιάς που έχτισε και διατηρεί μέχρι σήμερα, αλλά θα σταθούμε λίγο παραπάνω στο νούμερο αυτό καθαυτό, εφόσον τα επίσημα στατιστικά μας έχουν αφήσει στα 155+ εκατομμύρια. Αναλυτές που ασχολήθηκαν με αυτή του τη δήλωση και έβαλαν κάτω τα νούμερα ισχυρίζονται πως βγάζουν αρκετό νόημα, δεδομένου του πότε σταμάτησε η παραγωγή της κονσόλας, άρα πολύ πιθανό αυτό το νούμερο να αληθεύει και να δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τη δεύτερη πιο πουλημένη κονσόλα, το Nintendo DS.

Παρόλα αυτά ο Jim Ryan υποστηρίζει πως το PS5 διανύει πορεία ικανή να ξεπεράσει αυτή του θρυλικού PS2, εφόσον η Sony φαίνεται να έχει πολλά πλάνα για την εκ νέου εκτόξευση των πωλήσεων της κονσόλας.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.