ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Πάνω από τα 61 εκατομμύρια έφτασαν οι πωλήσεις του PS5

Μειωμένα έσοδα από hardware, όμως αύξηση των εσόδων για τη Sony.

Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, το PS5 κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με τη Sony να μοιράζεται τα τελευταία στοιχεία που έχει στα χέρια της, αναφορικά με τις πωλήσεις που έχει επιτύχει η πιο πρόσφατη κονσόλα της.

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Sony, που καλύπτουν το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2024, δείχνουν πως έχουν πουληθεί συνολικά πάνω από 61 εκατομμύρια κονσόλες PS5, με τον δείκτη των πωλήσεων να είναι μειωμένος σε σχέση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος. Βέβαια, η Sony βλέπει αύξηση των συνολικών εσόδων στο gaming department, καθώς όπως φαίνεται έχει αρχίσει να «απολαμβάνει» τα πλεονεκτήματα της μεγάλης βάσης χρηστών που έχει.

Κατά συνέπεια, τα αποτελέσματα του τελευταίου report της Sony είναι θετικά, αφού τα έσοδα από παιχνίδια και υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 32%, σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι. Η Sony αποδίδει την αύξηση των συγκεκριμένων τιμών στο αντίκτυπο των ξένων συναλλαγματικών ισοτιμιών, στην αύξηση των πωλήσεων first-party παιχνιδιών και στην αύξηση των συνδρομών των διαφορετικών βαθμίδων του PS Plus.

Η ιαπωνική εταιρεία γνωστοποίησε επίσης την αναλογία digital και physical πωλήσεων στα games, με το 80% να γίνονται ψηφιακά, έναντι μόλις του 20% που γίνονται σε φυσική μορφή. Αξίζει να σημειωθεί πως στο οικονομικό έτος 2023 η αντίστοιχη αναλογία ήταν 70/30. Η Sony στο report της φαίνεται να αναγνωρίζει τη μείωση πωλήσεων κονσολών PS5, κάτι που ίσως την κάνει να πυροδοτήσει σιγά-σιγά τη διαφημιστική καμπάνια του φημολογούμενου PS5 Pro, τονώνοντας κάπως τις πωλήσεις του hardware της.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.