ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Παρελθόν από τη Respawn ο director του Star Wars Jedi: Survivor

Βαριά απώλεια πριν καν κλείσει η τριλογία.

Τον άνθρωπο που έσωσε - όχι μόνος φυσικά - τη φήμη των σύγχρονων Star Wars games χάνουν οι Respawn Entertainment και EA, εφόσον το Bloomberg κοινοποίησε το γεγονός πως ενημερώθηκε για την αποχώρησή του από την ομάδα που μας χάρισε τα Star Wars Jedi: Fallen Order και Jedi: Survivor. Ο Stig Asmussen υπήρξε ηγετικό στέλεχος στην ανάπτυξη και την επιτυχία των δύο περιπετειών του Cal Kestis, εκτελώντας χρέη director σε αμφότερες. Ήταν το πρόσωπο που βλέπαμε κάθε φορά που η EA επέλεγε να δείξει περισσότερα από το Jedi: Survivor το περασμένο διάστημα και η συνεισφορά του σε αυτά τα δύο κορυφαία παιχνίδια Star Wars είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο νέος του προορισμός είναι άγνωστος, εφόσον δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, ούτε έχουμε δει κάποια ανακοίνωση από την EA γύρω από το θέμα, άρα θα αρκεστούμε στα όσα είπε ένας εκπρόσωπός της στο Bloomberg:

«Μετά από προσεκτική σκέψη, ο Stig Asmussen αποφάσισε να φύγει από τη Respawn για να ακολουθήσει άλλες περιπέτειες και του ευχόμαστε καλή τύχη. Οι βετεράνοι ηγέτες της Respawn θα ενταθούν για να καθοδηγήσουν την ομάδα, καθώς συνεχίζει τη δουλειά της στο Star Wars Jedi: Survivor.»

Φυσικά και θέλουμε πολύ να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενός του σταθμός, ξέροντας πως είναι ένας τύπος με μπόλικο ταλέντο και «βαρύ» βιογραφικό. Ο Stig Asmussen ήταν στο τμήμα καλλιτεχνών των της Sony Santa Monica για τα God of War, God of War II και God of War: Chains of Olympus, ενώ είχε κεντρικό ρόλο, ξανά ως director, στη δημιουργία του God of War III. Είναι ένας creator που σίγουρα θα προσεγγίσουν οι κορυφαίοι της βιομηχανίας.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.