ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Παρελθόν από την ομάδα του The Callisto Protocol ο CEO και συνιδρυτής της

Αλλάζει ξανά περιβάλλον ο δημιουργός του Dead Space.

Ένα ρεπορτάζ του Bloomberg και του "ψείρα" Jason Schreier αποκαλύπτει πως ο Glen Schofield έχει αφήσει πια τον ρόλο του στη Striking Distance Studios, αναζητώντας πλέον τον νέο σταθμό στην καριέρα του. Το συγκεκριμένο κύριο τον μάθαμε ως αρχικό οραματιστή της σειράς Dead Space, ενώ μας απασχόλησε ιδιαίτερα πέρυσι με την κυκλοφορία του The Callisto Protocol, την ανάπτυξη του οποίου ηγήθηκε ο ίδιος στη νέα ομάδα που ο ίδιος καθιέρωσε. Μόλις 9 μήνες μετά την κυκλοφορία του The Callisto Protocol, που ομολογουμένως δεν τα πήγε τόσο καλά ούτε σε κριτικές ούτε σε πωλήσεις, ανακοίνωσε την οικειοθελή του αποχώρηση από τη Striking Distance Studios, αναφέροντας πως "θα αναζητήσει νέες ευκαιρίες".

Την έξοδο θα δουν μαζί του και οι Stacey Hirata (chief operating officer) και Johnny Hsu (CFO), με τα ηνία να μεταφέρονται πια στον ελληνικής καταγωγής Steve Papoutsis, που θα είναι και ο νέος CEO του στούντιο. 

Το GameSpot κατάφερε να αποσπάσει δήλωση από τον Schofield για αυτή του την απόφαση:

«Η δημιουργία της Striking Distance Studios ήταν ένα απίστευτο ταξίδι και είμαι τόσο περήφανος για όσα πετύχαμε με το The Callisto Protocol, ένα παιχνίδι που είναι κοντά στην καρδιά μου. Ενώ η επιδίωξη μιας νέας περιπέτειας είναι συναρπαστική, η αποχώρηση από τη SDS είναι γλυκόπικρη, αλλά ξέρω ότι το στούντιο βρίσκεται σε εξαιρετικά χέρια. Ο Steve και εγώ γνωριζόμαστε χρόνια από τη δουλειά μας στη Visceral Games. Είδα πόσο επιτυχημένος ήταν να πάρει τα ηνία μετά την αποχώρησή μου τότε και πώς συνέχισε την επιτυχία και την ανάπτυξη του στούντιο. Έτσι ξέρω ότι είναι αυτός που θα ηγηθεί του στούντιο στο επόμενο κεφάλαιο του.»

Αναμένουμε να μάθουμε τον επόμενο προορισμό του Schofield, ενός πραγματικού βετεράνου της gaming βιομηχανίας, όπως και θα θέλαμε να μάθουμε τι σκαρώνει η Striking Distance Studios τώρα που αλλάζει εσωτερικούς ρόλους και έχει ολοκληρώσει την υποστήριξη του The Callisto Protocol.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.