ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΦΗΜΗ: Διέρρευσαν τα specs του PS5 Pro

Αποκαλυπτήρια τον Σεπτέμβρη του 2024;

Μετά τις αρκετές αποκαλύψεις των φετινών The Game Awards, το trailer για το GTA VI και τη μεγάλη διαρροή εγγράφων που προέκυψε από τις δικαστικές περιπέτειες της Microsoft, η gaming επικαιρότητα όπως φαίνεται δεν λέει να το βάλει κάτω με τίποτα και θέλει να μας αποτινάξει πλήρως κάθε ίχνος ηρεμίας. Αυτή τη φορά τα leaks κάνουν λόγω για αποκάλυψη των χαρακτηριστικών του PlayStation 5 Pro τον Σεπτέμβρη του 2024!

Ο ιδιοκτήτης του Insider Gaming, Tom Henderson, με δημοσίευση του – υπό τη μορφή απάντησης - στο X, σχετικά με ένα forum που προέκυψε στο ResetEra με αφορμή τα χαρακτηριστικά που θα ‘’φορά’’ το PS5 ανέφερε πως: «Δεν μπορώ να σχολιάσω διαρροές άλλων ανθρώπων επειδή δεν γνωρίζω. Εσωτερικά, η Sony αναμένει να διαρρεύσουν οι πλήρεις προδιαγραφές αυτόν τον μήνα λόγω της διανομής dev kit σε 3rd-party στούντιο».

Στην περίπτωση που δεν γνωρίζατε τα Game Development Kits (GDK) είναι στην ουσία μια τροποποιημένη - συνήθως αρκετά βελτιωμένη και υπερβολικά ακριβή - έκδοση του εκάστοτε hardware που βοηθάει τους δημιουργούς να αναπτύσσουν τα projects τους πιο αποτελεσματικά, ενώ προφανώς σε αυτά δεν έχει πρόσβαση το κοινό παρά αποκλειστικά και μόνο οι developers.  

H Pro μορφή του PlayStation 5 έρχεται πλέον με την κωδική ονομασία “Viola” και πρόκειται για ένα πανίσχυρο μηχάνημα. Κάποιες από τις σημαντικότερες πληροφορίες που έχουμε για την κονσόλα είναι πως οι διαφορές στον επεξεργαστή δεν θα είναι τεράστιες, μιας και θα χρησιμοποιεί AMD Zen 2 αρχιτεκτονική όπως και το απλό PS5 με δυναμική συχνότητα που θα φτάνει όμως εώς και τα 4.4GHz. Η GPU θα έχει RDNA 3 αρχιτεκτονική και όχι RDNA 2, ενώ η μνήμη του θα είναι στα 16GB GDDR6 με μεγαλύτερες ταχύτητες εγγραφής δεδομένων.

Γιώργος Μπαβέλας's Avatar

Γιώργος Μπαβέλας

To gaming λειτουργεί ως μία μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια να δω την καθημερινότητά μου λίγο πιο ρομαντικά.