ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΦΗΜΗ: H Microsoft ετοιμάζεται να κάνει περεταίρω περικοπές

Ο αποδεκατισμός συνεχίζεται.

Λίγες ώρες μετά το σοκ που υπέστη η gaming βιομηχανία με το κλείσιμο τεσσάρων στούντιο της Bethesda από την Microsoft, υπάρχουν έντονα σενάρια πως το λουκέτο θα επεκταθεί και σε άλλα στούντιο. Αν αναλογιστούμε πως εν μία νυκτί η Microsoft διέγραψε την Tango Gameworks, η οποία της χάρισε ένα από τα καλύτερα games της γενιάς της, τότε πραγματικά δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει σε εταιρείες που έχουν καταφέρει μικρότερα επιτεύγματα. 

Μέσω μίας αναφοράς που δημοσιεύθηκε από το Bloomberg, ειδικοί επί του θέματος ισχυρίζονται πως η Microsoft προσφέρει εθελοντικές συμφωνίες αποχώρησης στους εργαζόμενους της ZeniMax, σε μία προσπάθεια να τους εξαγοράσει από το συμβόλαιο που έχουν και να τους δει να αποχωρούν από την εταιρεία. Μάλιστα, φαίνεται πως αυτοί που ενδέχεται να φύγουν πρώτοι από το καράβι είναι ορισμένοι producers και QA testers.

Πηγές τώρα του ίδιου του Bloomberg, αναφέρουν πως αναμένεται να γίνουν περεταίρω περικοπές, κάτι που σημαίνει ενδεχομένως περισσότερες απολύσεις ή ακόμα και κλείσιμο σε ορισμένα στούντιο ανάπτυξης. Μπορεί μέχρι και σήμερα οι λόγοι για τους οποίους τα τέσσερα στούντιο της Bethesda που μας χαιρέτησαν να μην είναι γνωστοί, όμως υπάρχουν ισχυρισμοί πως ο βασικός λόγος πίσω από το κλείσιμο της Tango Gameworks και της Arkane Austin ήταν πως και τα δύο αυτά στούντιο προσπαθούσαν να επεκταθούν και να δημιουργήσουν νέα projects.

Δυστυχώς τα μαντάτα για ακόμα μία φορά δεν είναι χαρμόσυνα, με τη βιομηχανία να μην προλαβαίνει τα γεγονότα. Η Microsoft τα τελευταία χρόνια φρόντισε να δημιουργήσει μία τεράστια φαρέτρα από στούντιο ανάπτυξης, τα οποία έχει ξεκινήσει ήδη να τα αποδεκατίζει. Σίγουρα η επέκταση μίας εταιρείας έχει και αρνητικές συνέπειες, όμως η αλήθεια είναι πως η Microsoft φαίνεται πως χάνει για ακόμα μία φορά -και δικαίως- την εμπιστοσύνη του κοινού, αλλά και των εταιρειών.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.