ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΦΗΜΗ: Να πουλήσει το gaming τμήμα της θέλει η Warner Bros.

Ή έστω μέρος του.

Δεν πέρασαν καλά καλά δύο εβδομάδες από την εξαγορά της ομάδας του MultiVersus από την Warner Bros., με τη δεύτερη να φαίνεται πως θέλει να πουλήσει μέρος ή ακόμα και ολόκληρο το gaming department της. Σύμφωνα με την αρκετά αξιόπιστη Financial Times, η Warner Bros Discovery δείχνει να επιθυμεί να αποδεσμευτεί από τον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, εξετάζοντας διάφορα ενδεχόμενα για το πώς μπορεί να συμβεί αυτό.

Ένα από τα ενδεχόμενα βέβαια είναι και η αδειοδότηση των υπάρχοντών IP της σε άλλες εταιρείες. Δηλαδή, η Warner Bros. δείχνει διατεθειμένη να δώσει τη δυνατότητα σε τρίτες εταιρείες να αναπτύξουν ένα παιχνίδι από τα διάφορα franchises που της ανήκουν. Αυτό προέκυψε σύμφωνα με τον CEO της Warner Bros, David Zaslav, ο οποίος ανέφερε τις συγκεκριμένες σκέψεις στην πρόσφατη παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Η Warner Bros. είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο gaming, κατέχοντας τεράστια και ιστορικά IP’s, όπως τα Harry Potter και Mortal Kombat. Ένας από τους λόγους που μάλλον η αμερικανική εταιρεία μπορεί να έχει «κρυώσει» με τη βιομηχανία είναι η πρόσφατη κυκλοφορία του Suicide Squad: Kill the Justice League, που δεν απέδωσε όπως αναμενόταν, ενώ κόστισε αρκετά εκατομμύρια.

Πάντως, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πίσω στο 2020, η Warner Bros. αποτελούσε μία από τις εταιρείες που εξέταζε να εξαγοράσει η Microsoft, καθώς η τελευταία ήθελε να εμπλουτίσει το portfolio της με τα σημαντικά IP’s, κάτι που κατέχει η Warner Bros.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.