ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

[ΦΗΜΗ]: Ο διάδοχος του Switch ίσως έχει και digital-only έκδοση

Η Nintendo παθαίνει... 2023!

Η τελευταία εταιρεία που περιμέναμε να δούμε να βγάζει κονσόλα χωρίς υποδοχή για physical game copies ήταν η Nintendo, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο Shpeshal Nick, ο YouTuber του καναλιού XboxEra και παρουσιαστής του ομώνυμου podcast, εφόσον μας μεταφέρει εκ των πηγών του πως το "Switch 2" θα έχει δύο εκδόσεις, με τη μία από αυτές να στερείται της υποδοχής για cartridges. Αυτό διότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι digital-only, στα πρότυπα των Xbox Series S και PS5 Digital Edition, άρα θα λειτουργεί μόνο με digital versions του εκάστοτε παιχνιδιού και ο κόσμος θα ψωνίζει τα games του μέσω του Nintendo eShop.

Αυτό επεκτείνεται και ως αδυναμία να υποστηρίξει το backwards compatibility, εφόσον όσες φήμες έχουμε ακούσει μέχρι τώρα για την επόμενη handheld κονσόλα της Nintendo τη θέλουν να υποστηρίζει τα "κασετάκια" του τωρινού Switch. Βέβαια, πολύ πιθανό να μπορεί να τα τρέξει ψηφιακά και αυτά, αλλά το πόρισμα είναι πως όσοι επενδύσουν στο digital μοντέλο θα χάσουν αυτή την άνεση ή την πολλαπλή αξία των Switch games που έχουν ήδη στην κατοχή τους και αγόρασαν σε φυσική μορφή.

Όσο για το πόσο μπορούμε να παίρνουμε στα σοβαρά τα λόγια του (ελληνικής καταγωγής) Αυστραλού content creator, ο Nick Backer έχει κάνει πολλά λάθη και έχει πέσει έξω, αλλά υπήρξαν περιπτώσεις που βάρεσε διάνα, όντας ο πρώτος που διέρρευσε το Ghost of Tsushima Director's Cut ή πιο πρόσφατα, είχε tweet-άρει όλα τα reveals του τελευταίου State of Play αρκετές ώρες πριν τη διεξαγωγή του show.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.