ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το PlayStation απέσπασε 8.8 δις δολάρια παραπάνω από το Xbox πέρυσι

Μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ των δύο εταιρειών.

Τα ετήσια κέρδη των κολοσσών της gaming βιομηχανίας για το 2022 συνυπολογίστηκαν, μέσω των ετήσιων οικονομικών αναφορών των εταιριών και σύμφωνα με το δημοσιογραφικό site TweakTown μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το PlayStation.

Το τμήμα παιχνιδιών της Sony βρίσκεται στην κορυφή σε σχέση με τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές της, όσον αφορά το ετήσιο εισόδημα. Συγκεκριμένα το PlayStation διεύρυνε κατά 8.8 εκατομμύρια δολάρια την απόσταση από το αντίστοιχο τμήμα της Microsoft.

Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Sony απέσπασε 24.4 δισεκατομμύρια δολάρια για το ημερολογιακό έτος 2022. Τα ετήσια κέρδη της εταιρίας μειώθηκαν κατά 200 εκατομμύρια δολάρια συγκριτικά με τα 24.6 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισε το 2021, το οποίο πιθανόν να οφείλεται στην διακύμανση του συναλλάγματος και χαμηλότερων εσόδων από έτος σε έτος κατά την διάρκεια Ιανουαρίου έως και Σεπτεμβρίου του 2022.

Η πλευρά του Xbox κατάφερε παρά την έλλειψη first party παιχνιδιών αλλά κυρίως με το Game Pass να αποσπάσει 15.56 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το PlayStation κατάφερε να μεγαλώσει την διαφορά των κερδών μεταξύ των δύο εταιριών κατά 535 εκατομμύρια δολάρια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πηγή: TweakTown

Γιώργος Μπαβέλας's Avatar

Γιώργος Μπαβέλας

To gaming λειτουργεί ως μία μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια να δω την καθημερινότητά μου λίγο πιο ρομαντικά.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88