ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

PlayStation: Απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο του London Studio

Συνολικά 900 υπάλληλοι αποχωρούν.

Ανεπηρέαστη από το κύμα απολύσεων που επικρατεί δεν θα μείνει ούτε η Sony, η οποία αποχαιρετά περίπου 900 εργαζόμενους από τα τμήματα της Sony Interactive Entertainment. Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί το 8% των συνολικών υπαλλήλων της SIE, με τα PlayStation Studios να επηρεάζονται άμεσα.

Πιο αναλυτικά, οι Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla Games, Firesprite, αλλά και διάφορες ομάδες τεχνολογίας, δημιουργίας και υποστήριξης ετοιμάζονται να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους. Επιπλέον, ανακοινώθηκε και το εξ ολοκλήρου κλείσιμο του London Studio, που στο παρελθόν μας είχε χαρίσει το ιδιαίτερο EyePet και το αξιόλογο Blood & Truth για το PS VR, ακυρώνοντας παράλληλα το live-service παιχνίδι που ετοίμαζε.

Η Sony δεν ανέλυσε τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση, όμως εμμέσως πλην σαφώς απέδωσε τα αίτια στην επαναξιολόγηση που η ίδια πρέπει να κάνει, ώστε η παράδοση που την θέλει να αναπτύσσει συναρπαστικές ιστορίες που βασίζονται στην αφήγηση να συνεχιστεί.

Ο Jim Ryan, ο μέχρι στιγμής πρόεδρος και CEO της SIE, αποχαιρέτησε μέσω mail τους άτυχους εργαζόμενους, λέγοντας τους πως αποχαιρετούν την εταιρεία έχοντας τον βαθύτατο σεβασμό και την εκτίμηση του ίδιου, για όλες τις προσπάθειες κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Σίγουρα τα σημερινά νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, καθώς οι σημερινές απολύσεις δεν είναι οι μοναδικές στη βιομηχανίας τους τελευταίους μήνες. Σχεδόν καμία μεγάλη εταιρεία δεν έχει παραμείνει αρτιμελής, με αρκετούς ανθρώπους της βιομηχανίας να αναζητούν την επόμενη στέγη τους. Κάποια στιγμή πάντως θα πρέπει απαντηθούν όλα τα αίτια που οδηγούν εταιρικούς κολοσσούς να προβαίνουν σε τέτοιες αποφάσεις.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.