ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η PlayStation κοινότητα μάχεται ενάντια στα multiplayer trophies

Ολόκληρο κίνημα από τους κυνηγούς τροπαίων.

Υπάρχει μία πολύ ενεργή κοινότητα στο PlayStation οικοσύστημα, αυτή των Trophy Hunters, τα μέλη της οποίας πασχίζουν για να αποκτούν ακατάπαυστα "πλατίνες". Το platinum trophy είναι για πολλούς η απόλυτη ολοκλήρωση ενός παιχνιδιού, για άλλους είναι ένα πολυπόθητο "διαμάντι", για άλλους είναι παντελώς αδιάφορο. Αυτοί όμως που έχουν κάνει τη συλλογή τους κουλτούρα δεν αρέσκονται σε δύσκολα, χρονοβόρα trophies, εφόσον αυτά μπορούν εύκολα να καθυστερήσουν την απόκτηση του πλατινένιου τροπαίου, αλλά η μακράν πιο δυσάρεστη, προς αυτούς, περίπτωση βρίσκεται στα online multiplayer trophies. 

Για αυτό, έχουν γεμίσει το Reddit με threads που καλούν τους ομοϊδεάτες τους να διαμαρτυρηθούν στη Sony για την αποκοπή των τροπαίων από τα multiplayer components. Τα επιχειρήματα πίσω από αυτό είναι πολλά, όπως το χάσμα του skill μεταξύ των παικτών παγκοσμίως, οι ασθενέστερες συνδέσεις που ενδεχομένως δημιουργήσουν προβλήματα και το χειρότερο: το κλείσιμο των servers ενός παιχνιδιού, κάτι που καθιστά αδύνατο για τον οποιονδήποτε να κερδίσει τα trophies του που σχετίζονται με τις online παροχές του.

Υπάρχουν φυσικά games που στην μεγαλύτερη ή ολόκληρη τη δομή τους προορίζονται για multiplayer εμπειρίες, όπως τα σύγχρονα Call of Duty ή τα always online παιχνίδια Tom Clancy`s. Από αυτά, είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν τα trophies που σχετίζονται με το multiplayer. Υπάρχουν όμως κατά βάση single-player games (Red Dead Redemption, Uncharted) που για κάποιο λόγο είχαν και από 1-2 trophies που απαιτούσαν κάποια online εξόρμηση και απέτρεψαν κατά αυτό τον τρόπο από πολλούς να κυνηγήσουν το platinum trophy. Ειδικά προς αυτά τα games γίνεται η όλη εξέγερση, κάτι που δεν μας ξαφνιάζει εφόσον οι trophy hunters τείνουν στην πλειονότητά τους να είναι και περισσότερο της solo εμπειρίας.

Τα σχόλια αυτών των threads έχουν γεμίσει με άφθονες ιστορίες παικτών που δεν άπλωσαν ποτέ τα χέρια τους σε κάποιο αγαπημένο platinum trophy εξαιτίας ενός ή παραπάνω multiplayer trophies. Βέβαια, δεν νομίζουμε πως θα αλλάξει κάτι μέχρι να μαζευτούν εκατομμύρια υπογραφές και παράπονα, ενώ το ζήτημα δεν αφορά απαραίτητα τη Sony, εφόσον μάλλον οι developers είναι αυτοί που αποφασίζουν ποια κομμάτια του παιχνιδιού τους θα επιβραβεύουν τους παίκτες με το σχετικό pop-up. Από την άλλη, αν "η φωνή" των φανατικών ακουστεί, ίσως η Sony να μπορεί να δώσει κάποια σχετική εντολή.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88