ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

PlayStation Showcase: Οι προβλέψεις μας για τα όσα θα δούμε στο livestream

Και ποιος δεν ανυπομονεί!

Έχετε αποδείξει πως ενδιαφέρεστε για τέτοιου είδους προβλέψεις ή συγκεντρωτικά αφιερώματα όταν πλησιάζει ένα μεγάλο gaming show. Στην παρούσα περίπτωση τα μέτωπα που είναι ανοιχτά για το PlayStation είναι πάμπολλα, μη γνωρίζοντας τι παιχνίδια θα προλάβουν να πρωτο-ανακοινωθούν μέσα σε μόλις 1 και κάτι ώρα από "world premieres". Τι όμως είναι εφικτό να γίνει πραγματικότητα; Τι είναι αδύνατο; Σε τι να ελπίζετε και σε τι να... αλλάξετε πλευρό;

Σας παραθέτουμε ένα γράφημα και στην πορεία αναλύουμε μία-μία τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για τα όσα είναι πιθανό να ανέβουν στη σκηνή του συγκεκριμένου ψηφιακού event!


Κονσόλα ή hardware κομμάτια
Υπάρχει έντονη φημολογία πως, εκτός των games, η πλευρά του PlayStation κατασκευάζει και νέα hardware προϊόντα. Έχουμε γράψει για κονσόλα με αποσπώμενο disc-drive, για handheld συσκευή για remote-play, όπως και νέα ακουστικά. Τα showcases είναι οι «γιορτές» των PlayStation εκδηλώσεων, οπότε οποιοδήποτε από αυτά θα έβρισκε καλό έδαφος για να αποκαλυφθεί. Δεν πιστεύουμε πως είναι ακόμα ώρα για PS5 Pro.

Marvel’s Spider-Man 2 (100% πιθανότητα)
Ένα μόνο ατυχές γεγονός μπορεί να αποστασιοποιήσει το Spider-Man 2 από αυτό το show και δεν είναι άλλο από το ενδεχόμενο να πάρει αναβολή. Ακόμα και αυτό να γινόταν όμως, πάλι πιστεύουμε πως το breakthrough sequel από την Insomniac θα δώσει το «παρών» και μάλιστα με in-game πλάνα. Όντας ο (θεωρητικά) πιο κοντινός first-party τίτλος και δεδομένου του ότι γνωρίζουμε απλά πως υπάρχει και έρχεται τον Σεπτέμβριο, ήρθε η ώρα να μάθουμε όλα όσα χρειάζεται για την περιπέτεια των Peter και Miles, μακάρι και με πιο σαφή ημερομηνία κυκλοφορίας.

Mortal Kombat 1 (33% πιθανότητα)
Δεν θα είναι τώρα, θα είναι στο Summer Game Fest. Η Sony έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με το MK και τη Warner Bros, σκεπτόμενοι πως όλα τα pro-player τουρνουά του παιχνιδιού γίνονται σε συνεργασία με το PlayStation. Το παιχνίδι αποκαλύφθηκε δίχως να μας δείξει καθαρά πλάνα του πώς θα φαίνεται και εκτός CG, οπότε είναι πολύ πιθανό να λάβουμε ένα πιο αντιπροσωπευτικό gameplay reveal σε αυτή την παρουσίαση.

The Last of Us Multiplayer / Naughty Dog (75% πιθανότητα)
Η υπόσχεση του Druckmann ήθελε το «Factions» ή όπως ονομαστεί να αποκαλύπτεται πλήρως μέσα στο 2023. Αυτό είναι το show που οφείλουν να ανοίξουν οι κουρτίνες, εφόσον το κάποτε multiplayer mode του The Last of Us Part II, που πλέον έχει γίνει ξεχωριστό game, αναπτύσσεται για 3+ χρόνια. Ίσως να μην είναι και το μόνο πράγμα που θα δούμε από τη Naughty Dog, εφόσον γνωρίζουμε πως το στούντιο ασχολείται με πολλαπλά projects ταυτοχρόνως, οπότε δεν είναι τυχαίο που ηχούν καμπανάκια για νέο IP ή Part III. Οψόμεθα.

{youtube}A2SLgLd0r1s{/youtube}

Νέο Ghost of Tsushima (25% πιθανότητα)
Μέχρι πριν μία βδομάδα θα σας λέγαμε πως κατά πάσα πιθανότητα θα αντικρίζαμε τη δεύτερη εισβολή των Μογγόλων όποτε και αν αποφάσιζε το PlayStation να φιλοξενήσει κάποιο ψηφιακό event. Το πάρτι μάς χάλασε ο Jeff Grubb, ο δημοσιογράφος που είχε διαρρεύσει την ύπαρξη της εκδήλωσης, αναφέροντας δημοσίως πως η ίδια πηγή θεωρεί αμφίβολη γενικά την εμφάνιση ενός παιχνιδιού από τη Sucker Punch. Ποτέ δεν λέμε «ποτέ», αλλά καλό είναι να μπείτε με το mindset ότι θα αργήσουμε λίγο να ξαναδούμε τον Jin Sakai.

Death Stranding  2 (50% πιθανότητα)
Ξανά, ίσως ο Kojima να περιμένει ένα διβδόμαδo για να «χαρίσει» το όποιο footage του δεύτερου Death Stranding στον φίλο του, Geoff Keighley και το Summer Game Fest. Εφόσον όμως το παιχνίδι διανέμεται από το PlayStation δεν το συζητάμε πως είναι καλή ευκαιρία να το επαναφέρει, χώρια που έχει μπουχτίσει τους social λογαριασμούς του με artworks του παιχνιδιού τις τελευταίες ημέρες σαν να θέλει να μας «ζεστάνει». Η μεγάλη μου πρόβλεψη δεν είναι πως θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες, αλλά ότι δεν θα λέγεται καν «Death Stranding 2».

Marvel’s Wolverine (25% πιθανότητα)
Σε όλα τα αντίστοιχα «στοιχηματικά» άρθρα που έχω γράψει έβαζα το Wolverine της Insomniac Games στις σίγουρες… απουσίες. Ομολογώ πως το ίδιο θέλω να κάνω και εν όψει του τωρινού PlayStation Showcase, ασχέτως που είναι η πρώτη «μεγάλη» σκηνή μετά από εκείνη που έγιναν τα αποκαλυπτήριά του. Όλη η προσοχή της Insomniac είναι στραμμένη στην τελειοποίηση και την έγκαιρη άφιξη του Spider-Man 2, οπότε οι περισσότεροι από εμάς θα εκπλαγούν αν δούμε οτιδήποτε από τον Logan. Από την άλλη, αν δεν εμφανιστεί εδώ ανάθεμα πότε θα ξαναέχουμε την ευκαιρία, οπότε του δίνουμε μία απόδοση 1/4.

Metal Gear Solid 3 Remake (50% πιθανότητα)
Νομίζω όλοι έχουμε πειστεί πως δεν είναι φήμη ή κάτι κρυφό πλέον. Η επανέκδοση του Snake Eater θεωρείται δεδομένη από πολύ κόσμο και διάφορες έγκυρες πηγές. It’s a matter of when πλέον και δεν υπάρχει μεγαλύτερη σκηνή για να τραβήξει τα φώτα πάνω του από μία PlayStation παρουσίαση, ιδίως αν συνυπολογίσουμε πως η σειρά Metal Gear Solid είναι άρρητα συνδεδεμένη με τα οικοσυστήματα της Sony Interactive Entertainment. Ένα teaser-άκι θα ήταν αρκετό για να εκστασιαστεί αρκετός κόσμος.

Νέο Uncharted (10% πιθανότητα)
Το σύνολο των λέξεων που διαβάζετε συντάσσεται από έναν γιγαντιαίο fan των Uncharted και ξέρω πως αρκετοί από εσάς συμμερίζεστε την αγάπη μου για το άκρως επιτυχημένο action-adventure σύμπαν. Μέχρι πρότινος θεωρούσα αδύνατη την επιστροφή του IP στα κοντά, αλλά λίγο ένα διαφημιστικό του PlayStation, λίγο η φήμες πως η Visual Arts (και όχι η Naughty Dog) έχει βάλει μπρος για sequel ή reboot, έχω κάπως αλλαξοπιστήσει. Το ότι θα υπάρξει κι άλλο Uncharted είναι δεδομένο, εξού και η ύπαρξη των ταινιών, το ζήτημα είναι αν θα μάθουμε για αυτό τόσο σύντομα. Προσωπικά όμως πιστεύω πως θα έρθει από άλλη ομάδα.

Final Fantasy XVI (75% πιθανότητα)
Θα λέγαμε πως δεν χρειάζεται να το δούμε, έχοντας ήδη καταναλώσει μπόλικο περιεχόμενο, ένα μεμονωμένο State of Play και έσκασαν και τα previews. Είναι όμως ένα τεράστιο deal και marketing «όπλο» για το PS5, βρίσκεται πολύ κοντά και υπάρχει και ένα demo στον αέρα. Οπότε αν το FFXVI παραστεί στο PlayStation Showcase θα επιθυμούσαμε να συνοδευτεί και από ένα shadow-drop του demo του, ώστε να παίξουμε αμέσως μετά το show. Τι εννοείτε ζητάω πολλά;

Stellar Blade (85% πιθανότητα)
Είτε το γνωρίζετε ως Stellar Blade, είτε ως Project Eve, είτε ως γυναικάρα-που-μοιάζει-στη-Bayonetta-αλλά-δεν-είναι δεν έχει σημασία, καθότι είναι από τις πιο πιθανές παρουσίες του event. Αυτό διότι το παιχνίδι έχει τη Sony ως publisher και οι δημιουργοί του έχουν υποσχεθεί να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του PS5 μέσα στο 2023. Developers επιτρέποντως, ίσως ήρθε η ώρα για ένα release date.

Bloodborne-οτιδήποτε (10%)
Το βάζω για να το βάλω, γιατί στη μία φορά που το PlayStation θα αποφασίσει να πατήσει το κουμπί και δεν θα το έχω βάλει στη λίστα θα πέσετε να με φάτε, με το δίκιο σας. Θέλετε Bloodborne Remake, Remaster, απλό 60FPS patch, ολόκληρο sequel; Όλα φαντάζουν εξίσου πιθανά ή απίθανα, ενώ οι φήμες πάνε κι έρχονται χρόοοοοονια τώρα. Το επικρατέστερο (κατ’ εμέ) σενάριο είναι μία remastered έκδοση για PS5 και PC, αλλά νομίζω ότι το meme που θέλει τις Sony και FromSoftware να το έχουν ξεχάσει… θα συνεχιστεί επί καιρώ.

Κάτι από τη SIE Santa Monica Studio (50% πιθανότητα)
Οι δημιουργοί του God of War έχουν το μεγαλύτερο δικαίωμα από όλα τα PlayStation Studios να ξεκουραστούν και να απολαύσουν το show ως θεατές, έχοντας παραδώσει το πιο πρόσφατο και κερδοφόρο blockbuster video game του PS brand, ολογράφως God of War Ragnarok. Θα κάνω την ανατροπή και θα δώσω μία fifty-fifty ελπίδα, η οποία στηρίζεται σε δύο πράγματα που έβγαλα από το μυαλό μου: α) Ίσως δούμε το άλλο IP που πιλοτάρει ο Cory Barlog και β) Ίσως υπάρχει ένα Atreus standalone ή spin-off. Δέχομαι να μου πετάξετε ντομάτες αν αστοχήσω σε αυτό, αλλά αν πέσω μέσα θα είναι πελώριο win για όλους μας.

Silent Hill 2 (66% πιθανότητα)
Αν και δεν έχει ειπωθεί ακόμα, υπάρχει μία αισιόδοξη αίσθηση πως το remake του θρυλικού Silent Hill 2 είναι φετινό game. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να δούμε τη Sony να πατά γερά στη χρονική αποκλειστικότητα και τα διαφημιστικά δικαιώματα που έχει εξασφαλίσει από την Konami και να πάρουμε έτσι ένα νέο trailer για το πολυαναμενόμενο survival-horror  της Bloober Team. Ίσως το Layers of Fears να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το όνειρο, αλλά είναι καλή στιγμή για λίγο ακόμη Silent Hill.

Final Fantasy VII Rebirth (17% πιθανότητα)
Και XVI και FVII Rebirth μαζί δεν πάνε και σίγουρα το πρώτο έχει σοβαρό προβάδισμα. Αυτό που δίνει στο δεύτερο μέρος του νέου FFVII ένα θεωρητικό προσκλητήριο είναι το γεγονός πως ακόμα έχει στόχο κυκλοφορίας τον ερχόμενο χειμώνα. Αν εξακολουθούν να έχουν έτσι τα πράγματα, αυτή θα είναι και η πιο φανταχτερή ευκαιρία για το Rebirth να μας δείξει περισσότερα, όμως ο παράγοντας FFXVI δεν μπορεί να αγνοηθεί. Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, το τοποθετούμε στα ελαφρώς αμφίβολα.

Team Asobi (50% πιθανότητα)
Η ομάδα είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη (φιλοξενεί μέλη της διαλυμένης SIE Japan Studio) και είναι από τους in-house developers που περιμένουμε να δείξουν τι σχεδιάζουν. Οπότε προβλέπουμε σε πρώτη φάση πως θα δούμε κάτι από την Team Asobi. Αν θέλετε κάτι πιο συγκεκριμένο, ένα νέο Astro Bot – γιατί όχι και συμβατό με το PS VR2 – θα ήταν λογική σκέψη, δεν αποκλείεται όμως να δούμε κάτι εντελώς διαφορετικό ή καινούριο.

Νέο Monter Hunter (25% πιθανότητα)
Η Capcom διανύει την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της και είναι άκρως φορμαρισμένη. Ετοιμάζει πολλά και μεγάλα games με φανερή συχνότητα. Υπάρχει ένα ξεχασμένο Pragmata, που θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τη θέση του παρόντος, όμως δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ο κύκλος του Monster Hunter Rise κλείνει, ούτε πως πέρασαν 5 έτη από το αρχικό λανσάρισμα του Monster Hunter World. Οι πωλήσεις και η δημοτικότητα αυτού κατέστησαν αναγκαίο ένα νέο, next-gen Monster Hunter και, όπως το 2017, δεν θα μας έκανε εντύπωση αν αποκαλυπτόταν σε ένα τόσο μεγάλο PlayStation Show όπως το επερχόμενο.

Twisted Metal (25% πιθανότητα)
Ακόμα ένα video game που κατά μία έννοια έχει διαρρεύσει. Η τηλεοπτική σειρά ξεπρόβαλε πρώτη, κάτι που θα δημιουργούσε πολλά ερωτηματικά για τη στρατηγική του PlayStation άπαξ και δεν υπήρχε και κάποιο game στα κοντά. Το συγκεκριμένο μάλλον θα είναι ένα από τα πρώτα αποκλειστικά live-service παιχνίδια του PS5 και πιο πολύ περιμένουμε να δούμε αν θα παραστεί στο event και αν αναπτύσσεται όντως από τη Firesprite ή έχει δοθεί σε άλλο τιμ.

Κάτι από τη Bluepoint Games (90% πιθανότητα)
Πιθανό να καώ από τη σιγουριά που εκπέμπω για το συγκεκριμένο, αλλά δεν με νοιάζει. Το πολύφημο tweet της ανεξάρτητης τότε Bluepoint μιλούσε για 2 games και το ένα βγήκε αληθινό (Demon’s Souls). Έκτοτε οι τύποι που μας έδωσαν και το ανανεωμένο Shadow of the Colossus πήραν «μεταγραφή» για τα PlayStation Studios και έχουν αναφέρει και κάτι περί «original content». Όποια και αν είναι η αλήθεια, είναι από τις ομάδες που πιστεύουμε και θέλουμε να δούμε στο showcase, έχοντας όλα τα φόντα να μας εντυπωσιάσει. Έχει συνδεθεί και με το Metal Gear κατά καιρούς, όμως η ύπαρξη της Virtuos για το προαναφερθέν MGS3 Remake ίσως μας υπογράφει πως θα δούμε κάτι ολοκαίνουριο. Ίσως Castlevania; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Κάτι από Horizon/Guerrilla Games (33% πιθανότητα)
Έχοντας μόλις παραδώσει το DLC του Forbidden West και το Call of the Mountain, δεν θα αδικούσε κανείς το ολλανδικό στούντιο αν έπαιρνε «άδεια». Έχουν διαρρεύσει όμως τόσα projects της (remake του Zero Dawn και online multiplayer στο ίδιο universe) που ίσως μας δείξει έστω ένα από αυτά. Γενικότερα είναι από τις ομάδες που παίρνουν όλο και πιο κεντρικό ρόλο στη νέα πραγματικότητα του PlayStation, άρα λιγοστεύει το ενδεχόμενο να λείψει.

Κάτι από τη SIE Bend Studio (25% πιθανότητα)
Ας βγάλουμε το προφανές από τη μέση. Days Gone δεν υπάρχει. Οι δημιουργοί του όμως – ή ό,τι απέμεινε από αυτούς – εργάζονται πάνω σε ένα νέο AAA open world-κάτι εδώ και 2 χρόνια, οπότε ίσως είναι καιρός να πάρουμε έστω μία γεύση από αυτό. Στην περίπτωση όπου δούμε την πλειονότητα των PS Studios να παρελαύνουν σε αυτό το event, η ομάδα από το ορεινό Oregon συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό πιθανής παρουσίας, όπως και προσδοκιών από τους fans της.

Κάτι από Bungie (50% πιθανότητα)
Έχοντας υποστηρίξει το Destiny 2 για μία εξαετία τώρα και αποτελώντας παράλληλα την ακριβότερη επένδυση στην ιστορία του PlayStation, περιμένουμε πολλά από τους developers που άφησαν ιστορία δημιουργώντας το Halo. Τόσα χρόνια μετά το τελευταίο της launch, είναι εύκολο να υποθέσουμε πως το ό,τι διαφορετικό έχει στα σκαριά θα έχει προχωρήσει σε βαθμό που είναι έτοιμο να κοινοποιηθεί. Μιλάμε για βετεράνους των shooters, άρα σας συνιστούμε να ανυπομονείτε για το τι κρύβουν.

Resident Evil 4 VR Mode (50% πιθανότητα)
Το ότι και το PS VR2 θα έχει και αυτό την τιμητική του αναγράφτηκε εξαρχής στο ενημερωτικό άρθρο του PS Blog. Επειδή έχω κουραστεί να γελοιοποιούμαι προβλέποντας κάθε φορά το Half-Life: Alyx, θα πάω σε αυτή την εμφανώς πιο ρεαλιστική μαντεψιά. Η Capcom επιβεβαίωσε εξαρχής πως το remake του RE4 θα υποδεχθεί και VR mode και τώρα που το base game είναι έχει όλα όσα χρειάζεται και έκανε πάταγο ίσως είναι καιρός να ασχοληθούμε και με τη βερζιόν εικονικής πραγματικότητας.

Indie Games
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να προβλέψω ποια indie games θα στριμωχτούν μεταξύ των ορδών από AAA γίγαντες – όχι επειδή δεν με ενδιαφέρει, κάθε άλλο – επειδή θα ήταν λίγο shot in the dark. Μπορεί να είναι κάτι ολοκαίνουριο από top creators τύπου Fumito Ueda, άρα δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, μπορεί να είναι και κάποιο από τα ήδη γνωστά PlayStation marketed μικρο-games όπως το Little Devil Inside. Μακάρι να βλέπαμε κάτι φανταχτερό όπως το Hades II, αλλά ό,τι και αν παρουσιαστεί από τις πιο διακριτικές ομάδες είναι ευπρόσδεκτο!


ΑΥΤΑ! Όπως πάντα, αυτά είναι τυχαίες προβλέψεις, βασιζόμενες σε ελπίδες μας ή σε «βρόμες» που κυκλοφορούν εδώ και καιρό στα social media και σας έχουμε μεταφέρει κατά καιρούς. Σε κάποια θα πέσουμε μέσα, σε κάποια έξω, αλλά αν έστω και τα μισά από τα παραπάνω γίνουν πραγματικότητα μπορούμε να περιμένουμε ένα μαγικό show. Ακραίες περιπτώσεις όπως κάτι εντελώς άγνωστο, κάτι από άλλη PlayStation ομάδα (Haven, London Studio, κλπ) ή ένα GTA VI δεν μπαίνουμε στον κόπο να τα σημειώσουμε. Μετά χαράς να διαψευστούμε όπως και να επιβεβαιωθούμε σε πολλά πράγματα, ώστε να έχουμε ένα αξιοσημείωτο PlayStation Showcase που θα μας θυμίσει τις ένδοξες εποχές των E3 2015/2016.

Συντονιστείτε την Τετάρτη στις 23:00 για μία τεράστια βραδιά για το PlayStation.

{youtube}D4EKydVVvHk{/youtube}

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88