ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Προβληματισμένοι ορισμένοι third-party publishers με την πορεία των Xbox Series X|S

Με τα PC και το PS5 να είναι η πλειοψηφία της αγοράς τους.

Μεσούσης της τρέχουσας γενιάς φαίνεται πως ορισμένοι third-party publishers προβληματίζονται σχετικά με την υποστήριξη των παιχνιδιών τους στις κονσόλες Xbox. Αυτό, καθώς τα Xbox Series X|S δεν σημειώνουν τις αναμενόμενες πωλήσεις στην Ευρώπη. Το εν λόγω ρεπορτάζ υπογράφει ο επικεφαλής του GamesIndustry.biz, Chris Dring, που πιστεύει πως η Microsoft βρίσκεται σε πραγματικό πρόβλημα ως κατασκευάστρια κονσολών Xbox. 

Επιπλέον, ο ίδιος αποκάλυψε πως μία πολύ γνωστή third-party εταιρεία, αλλά και μία λιγότερο γνωστή, προβληματίζονται σχετικά με τις κυκλοφορίες του στις κονσόλες Xbox. Μάλιστα η φράση που είχε ακούσει ήταν η εξής: «Δεν ξέρουμε γιατί μπήκαμε στον κόπο να υποστηρίξουμε το Xbox.»

Σύμφωνα με τις εταιρείες, οι ίδιες ανέφεραν πως καταβάλλανε μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή έκδοση για το Xbox Series X και μία άλλη έκδοση για το Xbox Series S για τα παιχνίδια τους, όταν εκ του αποτελέσματος η αγορά τους ήταν τα PC και το PS5.

Δεν είναι κρυφό μυστικό πως σε πωλήσεις hardware η Microsoft απογοήτευσε, τερματίζοντας με διαφορά στην Τρίτη θέση, με τις Sony και Nintendo να βρίσκονται μπροστά. Μάλιστα, γνωρίζουμε πως το PS5 ξεπέρασε τις πωλήσεις των Xbox Series X|S σε αναλογία περίπου 2-προς-1 παγκοσμίως, σύμφωνα με αναφορά της Take-Two. 

Αν βάλουμε και στη εξίσωση την μεταφορά αποκλειστικών παιχνιδιών του Xbox και στις υπόλοιπες πλατφόρμες, τότε τα κομμάτια του παζλ ενώνονται. Η Microsoft έχει δαπανήσει πολλά δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια για χατίρι του Xbox. Οι παίκτες των αποκλειστικών παιχνιδιών τους όμως έχουν ταβάνι, καθώς οι πωλήσεις κονσολών Xbox είναι πολύ χαμηλές. Για αυτό και η μετακίνηση ορισμένων παιχνιδιών της όπως τα: Pentiment, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves και Grounded σε άλλες πλατφόρμες στη συγκεκριμένη φάση φαντάζει λογική.

Πάντως, αν third-party publishers αρχίζουν να μπαίνουν στο δίλλημα του να κυκλοφορήσουν ένα παιχνίδι στα Xbox Series X|S ή όχι, τότε η Microsoft μπορεί αργά η γρήγορα να έρθει αντιμέτωπη με προβλήματα που ίσως κανείς δεν είχε φανταστεί.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.