ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Προβλέπεται κύμα συγχωνεύσεων και εξαγορών μέσα στο επόμενο έτος

Sony, Take-Two και Tencent θα είναι αρκετά ενεργές.

Ενάμιση χρόνο τώρα η βιομηχανία περίμενε να δει αν θα ολοκληρωνόταν η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη εξαγορά πραγματοποιήθηκε, τότε είναι πολύ πιθανό να μπορεί να πάρει έγκριση - σχετικά πιο εύκολα – οποιαδήποτε άλλη εξαγορά, ειδικά αν κοστίζει κατά πολύ λιγότερα χρήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Michael Metzger, συνεργάτη στην επενδυτική τράπεζα συγχωνεύσεων και εξαγορών τεχνολογίας Drake Star, τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται να αυξηθούν οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές στη gaming βιομηχανία. Το αμερικάνικο ειδησεογραφικό site Axios, ανέφερε πως η τράπεζα Drake Star παρακολούθησε 33 συγχωνεύσεις και εξαγορές αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, η Drake Star παρακολούθησε πως πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικές επενδύσεις στο χώρο της βιομηχανίας που άγγιζαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η οποία ξεπέρασε τους προηγούμενους τρεις μήνες. Βάση λοιπόν όλων των παραπάνω, αλλά και ύστερα από πολλές συζητήσεις με κορυφαίες gaming εταιρείες, ο Metzger δήλωσε στο Axios πως ο όγκος των συμφωνιών αναμένεται να αυξηθεί σταθερά τον επόμενο χρόνο.

Οι εταιρείες που σύμφωνα πάλι με τον ίδιο αναμένεται να είναι οι πιο δραστήριες είναι οι: Sony, η Take-Two, η Tencent και η Savvy/Scopely, ενώ ανέφερε πως η Embracer Group στοχεύει να πουλήσει μερικά στούντιο, κάτι που γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η Sony ύστερα το πέρας της εξαγοράς της Activision Blizzard βρίσκεται υπό πίεση να αντιδράσει. Εδώ και αρκετά χρόνια πάντως Sony και Microsoft έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εξαγορές, σε μία προσπάθεια να εμπλουτίσουν τη γκάμα παιχνιδιών τους.  

Πηγή: Axios

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.